Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προς Κέρκυρα το πρώτο υδροπλάνο που έφτασε στην Ελλάδα! Το Ιόνιο καθυστερεί την Πάτρα!

Προς Κέρκυρα το πρώτο υδροπλάνο που έφτα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το πρώτο υδροπλάνο έφτασε ήδη στην Ελλάδα με τις διαδικασίες για να ξεκινήσει πτητικό έργο να βρίσκονται στην τελική ευθεία

Την πρωτιά στις πτήσεις με υδροπλάνα θα έχει η Κέρκυρα τους επόμενους μήνες.  Το πρώτο υδροπλάνο έφτασε ήδη στην Ελλάδα με τις διαδικασίες για να ξεκινήσει πτητικό έργο να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr  ο Τάσος Γκόβας, Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», «έχει έρθει ένα πρώτο υδροπλάνο στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή είναι στα Μέγαρα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα βγει η άδεια από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για να μπορέσει το υδροπλάνο να εκτελεί εμπορικές πτήσεις. Στόχος είναι να ξεκινήσει την άνοιξη πτητικό έργο, συγκεκριμένα από τα τέλη Απριλίου, από την Κέρκυρα, όπου θα είναι η βάση, προς τους Παξούς».

Την ίδια στιγμή η Πάτρα μένει πίσω καθώς το πτητικό έργο για την αχαϊκή πρωτεύουσα απαιτεί αδειοδότηση υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου.

Όπως εξηγεί ο κ. Γκόβας, «ανάλογα με τη ζήτηση θα ξεκινήσει και πτητικό έργο στην Πάτρα που είναι το επόμενο αδειοδοτημένο αεροδρόμιο που έχουμε στη χώρα μας. Αυτό που έχει αξία  για την Πάτρα είναι ότι κινείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η διαδικασία να αδειοδοτηθούν υδατοδρόμια και σε άλλα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Μεγανήσι.

Εκεί υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Επαγγελματίες του τουρισμού και των μετακινήσεων μεταφέρουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια από αυτά τα νησιά προς την Πάτρα καθώς πρόκειται ουσιαστικά για το αστικό περιφερειακό τους κέντρο. Αντίθετα η Κέρκυρα είναι κέντρο για Παξούς και άλλα μικρότερα νησιά.  Ωστόσο και μόνο που θα ξεκινήσει να πετάει ένα υδροπλάνο θα δοθεί μία ουσιαστική ώθηση ώστε να τρέξουν γραφειοκρατικές διαδικασίες. Είναι εφικτός ο στόχος να αδειοδοτηθούν και τα υπόλοιπα υδατοδρόμια μέχρι το καλοκαίρι. Έχουν γίνει βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι μία διαδικασία που βρίσκεται στην αρχή, έχει γίνει δουλειά αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα κάποιες διαδικασίες ελέγχων.

Με τον ΟΛΠΑ υπάρχει μία καλή συνεργασία καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Αναστασόπουλος είναι ιδιαίτερα θετικός απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Τον ενδιαφέρει να έχει το υδατοδρόμιο της Πάτρας ένα κεντρικό ρόλο με καλές υποδομές. Ευτυχώς υπάρχουν οι απαιτούμενοι χώροι στο λιμάνι της Πάτρας για να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορεί δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα στα υδροπλάνα να βάζουν καύσιμα και να παραμένουν εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όσο πιο κεντρικό είναι ένα υδατοδρόμιο τόσο περισσότερες πτήσεις γίνονται. Οι αεροπορικές εταιρείες των υδροπλάνων θα ήθελαν να έχουν στο πρόγραμμα τους ένα  τέτοιο υδατοδρόμιο»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις