Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένωση Αστυνομικών: "Μείναμε στον άσσο... Ένας Αστυνομικός αρκεί για την Αχαΐα"

Ένωση Αστυνομικών: "Μείναμε στον α...

Με έναν ασυνομικό ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας κατά τις τακτικές μεταθέσεις, αναφέρει η 'Ένωση

"Μείναμε στον άσσο... Ένας Αστυνομικός αρκεί για την Αχαΐα",  αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, "με μεγάλη μας λύπη αλλά και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε χθες για την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας κατά τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2024 με μόλις έναν (1) Αστυνομικό.


Μια απόφαση που συμβάλει στην διόγκωση του προβλήματος της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στην περιοχή μας, όπου ήδη παρουσιάζονται κενά του μεγέθους περίπου των ογδόντα (80) οργανικών θέσεων. Αναφέρεται ακόμα ότι από το σύνολο των οργανικών θέσεων οι ογδόντα (80) καταλαμβάνουν από Αστυνομικούς σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, που δεν μπορούν να εκτελέσουν μάχιμες υπηρεσίες. Μαζί με το φαινόμενο των μαζικών αποστρατειών στο τέλος κάθε έτους, οι οποίες αγγίζουν τις σαράντα (40) αποχωρήσεις, είναι δεδομένο ότι η σημαντική συρρίκνωση σε έμψυχο δυναμικό που συντελείται με τέτοιες αποφάσεις, θα οδηγήσει την αστυνόμευση της περιοχής σύντομα σε αδιέξοδο.


Δυστυχώς όμως με τη λογική αυτή δεν αντιμετωπίζεται μόνο η Αχαΐα. Είναι σαφές από τον σχετικό και επισυναπτόμενο πίνακα ότι οι μετακινήσεις από την Αττική μέσω μεταθέσεων γίνεται με το σταγονόμετρο και αποδίδεται με τους αριθμούς 0,1,2,3,4, και 5 για όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της ̈επαρχίας ̈. Μια λογική που καλλιεργείται από επίσημα χείλη εδώ και μερικά χρόνια και βλέπουμε σταδιακά την εφαρμογή της.


Η Ένωση μας, όπως και κατά το παρελθόν αδιάκοπα, θα συνεχίσει με προφορικές και έγγραφές παρεμβάσεις προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, αλλά και με δημόσια διαμαρτυρία, να απαιτεί το επαρκές προσωπικό για την κάλυψη των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αχαΐας, ώστε να είναι δυνατή η παροχή προς τους Πολίτες της περιοχής αστυνόμευσης επιπέδου. Παράλληλα θα συνεχίζουμε να διατυμπανίζουμε ότι και στον τομέα της Αστυνόμευσης ̈ η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα ̈. Ο κάθε Πολίτης ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο ορεινό χωρίο της χώρας μας δικαιούται την ουσιαστική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας δίπλα του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις