Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Famagusta: Πρεμιέρα με ποσοστά τηλεθέασης άλλων εποχών- Τι σημαίνει ο τίτλος

Famagusta: Πρεμιέρα με ποσοστά τηλεθέαση...

Το πρώτο επεισόδιο κέρδισε τους τηλεθεατές-Πλάνα από το επόμενο

Famagusta.H νεα συγκινητική τηλεοπτική σειρά έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής στο Mega και φάνηκε να κερδίζει τους τηλεθεατές.

Της χάρισαν την υψηλότερη τηλεθέαση για πρεμιέρα ελληνικής σειράς από την έναρξη της φετινής σεζόν.

Η μεγάλη παραγωγή με την υπογραφή της τριάδας των επιτυχιών – Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου – συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό και εκτοξεύτηκε στην κορυφή με ποσοστό 31,5%. Η σειρά προηγήθηκε του ανταγωνισμού το βράδυ της Κυριακής (21/1) με τουλάχιστον 16,3 μονάδες. Στο δυναμικό κοινό 18-54 η πρεμιέρα κατέγραψε ποσοστό 24,5%, διατηρώντας και εδώ διψήφιο προβάδισμα, 12 μονάδων. Σε επιμέρους κοινό, το «Famagusta» άγγιξε το εντυπωσιακό ποσοστό 46,6%. Η κάλυψη της σειράς εκτοξεύτηκε στους 2.708.000 τηλεθεατές.

Διθυραμβικά και μαζικά ήταν παράλληλα τα σχόλια των χρηστών του X (Twitter) που ανέδειξαν το hashtag, #Famagusta, σε πρώτο trend πριν ακόμη ξεκινήσει η μεγάλη πρεμιέρα, κατά τη διάρκεια, αλλά και αρκετές ώρες μετά το τέλος της σειράς με περισσότερα από 8.000 posts. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των χρηστών είναι πως η απήχηση της σειράς στα social media του MEGA ξεπέρασε τους 3,5 εκατ. μοναδικούς χρήστες.

Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς θα προβληθεί σε επανάληψη αυτή την Πέμπτη (25/1) στις 22:50.

Η συνέχεια του νοσταλγικού δράματος είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 21:00.

Τι σημαίνει ο τίτλος της νέας δραματικής σειράς του Mega
 

Εχει περάσει μισός αιώνας από την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης έπαψε να δέχεται λαμπερούς επισκέπτες μετά την εισβολή του «Αττίλα». Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά «Famagusta» έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο «σκοτεινό» 1974.

Famagusta είναι η φράγκικη ονομασία για την Αμμόχωστο, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Πενήντα χρόνια τώρα, η Αμμόχωστος μοιάζει με ανοιχτή πληγή, περιβάλει χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που έσβησε από τον χάρτη και όμως κρύβει ακόμη ένα κομμάτι από την ψυχή όσων την άφησαν πίσω τους.

Τα τραγικά γεγονότα
 

Μια ημέρα πριν την γιορτή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου 1974, ο χρόνος παγώνει για πάντα στην πόλη της Αμμοχώστου. Η κυπριακή πόλη θρηνεί περισσότερους από 3.000 Ελληνοκυπρίους.

Ο «σκοτεινός» εκείνος Αύγουστος μετέτρεψε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη - φάντασμα. Η δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο, ο «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους - ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight