Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
«Άνιθος, σπανάκι, ρύζι... και το Πατρινό...

«Άνιθος, σπανάκι, ρύζι... και το Πατρινό Καρναβάλι 2024 αρχίζει» - Το λάβαρο έφτασε στο δημαρχείο - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν»

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Έφτασε η ώρα για το Πατρινό Καρναβάλι 2024, τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας που φέτος θα προσφέρει πλήθος συγκινήσεων και γερές δόσεις χαράς στη μεγαλύτερη καρναβαλική περίοδο εδώ και πολλά χρόνια, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού:«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν.Be Unplugged! λοιπόν»

Από το πρωί στο κέντρο της πόλης οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές δράσεις.

Το μουσικό συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band συνοδεία της Κριτικής Επιτροπής βρέθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων και από εκεί αναχώρησε για το Δημαρχείο, αναστατώνοντας με τα κρουστά τους, ακολουθούν οι X-Saltibagos, τα καρναβαλικά ποδήλατα , η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τα μέλη του Δ.Σ., η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, Εθελοντών, η τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη με το Μουσικό Άρμα και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και καρναβαλιστές.

 

Την πομπή καλωσόρισε στην πόρτα του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, παρέλαβε το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Η εκδήλωση έκλεισε με το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ και τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες» να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (17 Μαρτίου) σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Μετά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου το μουσικό συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos αναχώρησαν για την Πλατεία Γεωργίου, όπου έγιναν ένα με τον κόσμο μια παρέα χορεύοντας σε ρυθμούς άφρο - λάτιν υπό τον ήχο των κρουστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr