Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι: Αυτή είναι η αφίσα το...

Πατρινό Καρναβάλι: Αυτή είναι η αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024

Επιλέχτηκαν οι αφίσες για Πατρινό Καρναβάλι 2024 και Καρναβάλι Μικρών 2024

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Η κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και η κεντρική αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2024 επιλέχτηκαν από τις κριτικές επιτροπές για την επιλογή αφισών του Καρναβαλιού 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ "Πατρινό Καρναβάλι" "οι αφίσες επιλέχτηκαν μετά τη διενέργεια των δύο Πανελλήνιων Διαγωνισμών που προκήρυξε η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και είχαν διάρκεια από 20  Νοεμβρίου 2023 μέχρι και 18  Δεκεμβρίου 2023.

Ο σχεδιασμός και των δύο αφισών υποστήριξαν το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024:

«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;

Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν.

Be Unplugged! λοιπόν»

και βασίστηκαν στο ακόλουθο σκεπτικό που περιγραφόταν στις προκηρύξεις των πανελλήνιων διαγωνισμών της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας:

«Ενώνουν το νου και την καρδιά μας με χιλιάδες άψυχα καλώδια, μας χειραγωγούν και μας αποπροσανατολίζουν. Νοιώθουμε ανήμποροι, τρομαγμένοι, δέσμιοι μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας, παρατηρητές της ζωής μας.

Ας επιλέξουμε τον δρόμο της κινητοποίησης, της δημιουργικής έκφρασης, της ανθρώπινης επαφής, της καρναβαλικής, ζωτικής πνοής»

Η κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Αριστοτέλη Κουνάβη του Ανδρέα και η αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2024 αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Γεωργίας Γυφτάκη του Νικολάου.

Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 διακρίθηκαν με βραβεία-τιμητικές διακρίσεις 3 αφίσες οι οποίες πληρούσαν τους όρους της προκήρυξης και προσέγγισαν με επιτυχία όλους τους στόχους που είχαν τεθεί σ’ αυτή. Τα βραβεία:

1ο  Βραβείο (Κεντρική Αφίσα του Π.Κ. 2024)-τιμητική διάκριση: Αριστοτέλη Κουνάβη του Ανδρέα, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ.

2ο Βραβείο-τιμητική διάκριση: Αλέξης Σακελλαρόπουλος του Παναγιώτη, συνοδεύεται από το ποσό των 200 ευρώ.

3ο Βραβείο-τιμητική διάκριση: Μάρκος Ρενιέρης του Γεωργίου, συνοδεύεται από το ποσό των 100 ευρώ.

Στο σκεπτικό της-υποστήριξη της ιδέας του για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 ο Αριστοτέλης Κουνάβης αναφέρει:

«Το σχέδιό μου απεικονίζει έναν αρλεκίνο που χαμογελά με χαρά, τραβώντας ένα καλώδιο απ΄ όπου βγαίνουν παιχνιδιάρικες σπίθες. Αυτή η εικόνα συμβολίζει την έννοια της χαράς και της αναζωογόνησης.

Ο αρλεκίνος με το χαρούμενο χαμόγελό του, εκφράζει τη χαρά και τη θετική ενέργεια. Το τράβηγμα του καλωδίου υποδηλώνει την ανάγκη για αποσύνδεση και απελευθέρωση από τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Τα κόκκινα χρώματα της στολής αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και το πάθος των ανθρώπων, ενώ οι κίτρινες σπίθες από τα καλώδια δηλώνουν την ευτυχία που προκύπτει από την απελευθέρωση και τη θετική αλλαγή.

Με αυτό το σχέδιο, επιδιώκω να ενθαρρύνω την ιδέα ότι η χαρά και η απελευθέρωση προκύπτουν όταν αποσυνδεόμαστε από τις καθημερινές πιέσεις, επιτρέποντας στη θετική ενέργεια να ρέει ελεύθερα».

Την κριτική επιτροπή για την ανάδειξη της κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 στελέχωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Κωνσταντίνος Δραγώτης, Αβροκόμη Ξενόγιαννη και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Χρυσάνθη Βανταράκη.

 

Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών 2024 επιλέχτηκαν και διακρίθηκαν 3 αφίσες οι οποίες πληρούσαν τους όρους της προκήρυξης και προσέγγισαν με επιτυχία όλους τους στόχους που είχαν τεθεί σ’ αυτή. Τα βραβεία-τιμητικές διακρίσεις:

1ο Βραβείο (Αφίσα Καρναβαλιού των Μικρών 2024)– τιμητική διάκριση: Γεωργία Γυφτάκη του Νικολάου

2ο Βραβείο-τιμητική διάκριση: Σπυρίδων –Παναγιώτης Κιτσινέλης του Μιχαήλ

3ο Βραβείο-τιμητική διάκριση: Μαρία Σταματοπούλου του Ανδρέα

Στο σκεπτικό της για την αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2024 η Γεωργία Γυφτάκη σημειώνει:

«Καρναβάλι των παιδιών. Μια γιορτή θεσμός και ταυτόχρονα παράδοση που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μεταμφιεστούν, να διασκεδάσουν, να συνδεθούν με την οικογένεια και τους φίλους τους. Σε αυτή την αφίσα κεντρικά βλέπουμε ένα μικρό παιδί το οποίο κρατά τη στολή του στο χέρι, έτοιμο να αποκοπεί από τον “εικονικό κόσμο” και να εξερευνήσει τα θαύματα και τις περιπέτειες της πραγματικότητας. Η στάση/πόζα του παιδιού με καθοδήγησε στην επιλογή στολής υπερήρωα. Σε αυτήν τη στιγμή, το παιδί γίνεται ο ήρωας της δικής του ιστορίας, ελεύθερο να παίξει, να ονειρευτεί και να διασκεδάσει ατελείωτα. Φωτεινά κόκκινα, μπλε και λίγο κίτρινο κυριαρχούν στην αφίσα, χρώματα της χαρούμενης ατμόσφαιρας του καρναβαλιού. Στόχος του poster είναι να υπενθυμίσει στα παιδιά ότι αξίζει έστω και για μια μέρα να αποσυνδεθούν από την “εικονική” πραγματικότητα και να γιορτάσουν με την ψυχή τους!».

Την κριτική επιτροπή για την ανάδειξη της αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών 2024 στελέχωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας Απόστολος Αγγελής και Ελένη Γκέκα-Τριανταφυλλοπούλου  και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2023  Κωνσταντίνος Αρταβάνης.

 

 

Τέλος όσον αφορά την αφίσα του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, όπως αποφασίστηκε σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, η ευθύνη της δημιουργίας της ανήκει στον διοργανωτή του Παιχνιδιού (πλήρωμα 17) ώστε να εκφραστεί η αισθητική άποψη του πληρώματος σχετικά με την αφίσα και τα υπόλοιπα γραφιστικά της διοργάνωσης.

Η απονομή των βραβείων και τιμητικών διακρίσεων για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και την αφίσα του Καρναβαλιού των Μικρών 2024, θα γίνει κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Η ΚΕΔΗΠ «Καρναβάλι Πάτρας» συγχαίρει τους νικητές των δύο πανελλήνιων διαγωνισμών και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις που κατέθεσαν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr