Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει συστάσεις για μάσκες σε Μέσα μεταφοράς και νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει συστάσεις ...

Σήμερα εκτός από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει και συστάσεις για χρήση μάσκας.

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊός αλλά και τα περιστατικά άλλων λοιμώξεων, όπως η γρίπη και ο RSV, προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς, ειδικά ενόψει των γιορτών.

Σήμερα εκτός από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει και συστάσεις για χρήση μάσκας.

Το προανήγγειλε ο Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ. Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει μέσα στην ημέρα συστάσεις με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν ενάντια στον κορωνοϊό και άλλες ιογενείς λοιμώξεις. Θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία και στα γηροκομεία.

Το φαινόμενο της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού, τις τελευταίες ημέρες, αποδίδεται τόσο στις εορταστικές συνευρέσεις, όσο και στη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον, την «JN.1», η οποία εξαπλώνεται με ταχύτητα, παγκοσμίως.

«Τα αντιικά φάρμακα είναι εξίσου αποτελεσματικά και έναντι αυτής της υποπαραλλαγής κι επίσης το εμβόλιο παρέχει σημαντική ανοσία έναντι σοβαρής νόσου κι έναντι αυτής της υποπαραλλαγής», ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής.

 Ο ΕΟΔΥ θα επαναλάβει τα διαδιακτυακά σεμινάρια ενημέρωσης των γιατρών, δίνοντας έμφαση στον εμβολιασμό των ευάλωτων ατόμων και στη χορήγηση αντιικών φαρμάκων.

«Το εμβόλιο συστήνεται ισχυρά για όλα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού γιατί μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για σοβαρή νόσο» ανέφερε επίσης ο Δημήτρης Παρασκευής.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε χθες, προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας στις Μονάδες Υγείας και -χωρίς να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας- σε όλους τους κλειστούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αυτήν την περίοδο παρατηρείται επιδημική έξαρση ιώσεων και στον παιδικό πληθυσμό. Οι εποχικοί ιοί, η γρίπη και ο RSV προκαλούν τις περισσότερες λοιμώξεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις