Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2024

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες του...

Η επικινδυνότητα μιας χώρας αξιολογείται, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων «International SOS» από τρεις κατηγορίες κινδύνου

Τις πιο επικίνδυνες χώρες που θα μπορούσε να επισκεφθεί κανείς το 2024 αποκάλυψε νέα μελέτη, μεταξύ των οποίων το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Λιβύη και η Σομαλία.

Η επικινδυνότητα μιας χώρας αξιολογείται, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων «International SOS» από τρεις κατηγορίες κινδύνου: τις υγειονομικές συνθήκες, την ασφάλεια και την κλιματική αλλαγή, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Independent.

Στόχος του χάρτη αυτού είναι να ενημερώσει τους ταξιδιώτες για τις πιθανές απειλές που μπορεί να συναντήσουν σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.

 Ασφάλεια
 
Στην κορυφή της επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια βρίσκονται η Ουκρανία, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, η Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Σομαλία.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιοχές του Λιβάνου, των Παλαιστινιακών Εδαφών, της Ρωσίας και σε όλο το Σαχέλ παρατηρήθηκε αύξηση του κινδύνου ασφάλειας, ενώ ο Ισημερινός και περιοχές της Κολομβίας παρουσίασαν αύξηση της εγκληματικότητας και των συγκρούσεων.

Ωστόσο, λιγότερο επικίνδυνο κρίνεται φέτος το Ελ Σαλβαδόρ και περιοχές του Νεπάλ.

Οι ασφαλέστερες χώρες, εν τω μεταξύ, βρίσκονται όλες στην Ευρώπη: Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ελβετία και Δανία.
 
Υγειονομικές συνθήκες
Όσον αφορά στις χώρες που κρίθηκαν επικίνδυνες για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν, στα κράτη «υψηλού κινδύνου» συγκαταλέγονται η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Υεμένη, η Βόρεια Κορέα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Αϊτή, η Λιβύη, ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο, η Γουινέα, η Γουινέα-Μπισάου, η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία, το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Ερυθραία, το Μπουρούντι και η Σομαλία.

 Κλιματική αλλαγή
«Καμπανάκι» όμως, κρούει η μελέτη και αναφορικά με τις χώρες που διατρέχουν «πολύ υψηλό» κίνδυνο λόγω της κλιματικής αλλαγής: Οι χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κατηγορίας αυτής είναι: Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Τσαντ, Νίγηρας, Μάλι, Νιγηρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Νότιο Σουδάν, Αιθιοπία, Σομαλία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Μοζαμβίκη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε «χαμηλή» βαθμολογία και στις τρεις κατηγορίες κινδύνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις