Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στις 15 και 16/12 Διημερίδα με θέμα «Καρκίνος Πνεύμονα και νεότερες εξελίξεις στην Ογκολογία»

Πάτρα: Στις 15 και 16/12 Διημερίδα με θέ...

Στο My Way Hotel στην Όθωνος Αμαλίας - Θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και η πρώτη διάλεξη από τον Φ. Σαμψώνα θα έχει θέμα "Η σημασία της ακριβούς διάγνωσης και της επάρκειας υλικού για μοριακή ανάλυση"

Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Καρκίνος Πνεύμονα και νεότερες εξελίξεις στην Ογκολογία» θα πραγματοποιηθεί στις 15 και τις 16 Δεκεμβρίου 2023, στην Πάτρα, στο My Way Hotel, με πρωτοβουλία της Ιατρικής Εταιρείας Έρευνας & Εκπαίδευσης.

Η Διημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το Ογκολογικό τμήμα της Παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (HeCOG).

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο, αναφέρουν οι Πρόεδροι του Συνεδρίου, Άγγελος Κούτρας και Μιχαήλ Νικολάου & συνεχίζουν τονίζοντας τα εξής:

Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος στο πεδίο της έρευνας του καρκίνου του πνεύμονα, η οποία έχει μεταφρασθεί σε ανάπτυξη καινοτόμων αντινεοπλασματικών παραγόντων και σε σημαντική βελτίωση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών.

Επιπλέον, η εξατομίκευση της θεραπείας έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην Ογκολογία και έχει ενισχύσει σημαντικά την ελπίδα για τους ασθενείς. Οι εξελίξεις αυτές έχουν διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στο πεδίο της Ογκολογίας, καθιστώντας πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη διάχυσης της νέας γνώσης.

Επιδίωξη της Διημερίδας είναι, επίσης, η διεπικοινωνία και αλληλεπίδραση με τις λοιπές ιατρικές ειδικότητες που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, καθώς οι νεότερες ερευνητικές και κλινικές εξελίξεις έχουν επιτείνει την ανάγκη ουσιαστικής και πολύπλευρης ενημέρωσης.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, με χαρά αναμένουμε να σας υποδεχθούμε στην εκδήλωση αυτή, προσβλέποντας στη διαδραστική ανταλλαγή απόψεων και στη συμμετοχή σας, που αμφότερα θα εξασφαλίσουν την επιτυχή διεξαγωγή της Θεματικής Διημερίδας «Καρκίνος Πνεύμονα και νεότερες εξελίξεις στην Ογκολογία».

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας μπορείτε να το δείτε στο σάιτ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Παράρτημα Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις