Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: «Είναι ακόμα καλοκαίρι κανείς δεν σκέφτεται το πετρέλαιο, από τη στιγμή που ακόμα φοράμε κοντομάνικα»

Πάτρα: «Είναι ακόμα καλοκαίρι κανείς δεν...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Σε στάση αναμονής οι καταναλωτές

Ο χειμώνας μπορεί να μπήκε ημερολογιακά, αλλά η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς, στην Πάτρα, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Η υποτονική κίνηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, με τους καταναλωτές να μεταθέτουν χρονικά τις παραγγελίες.

«Τα πράγματα είναι αρκετά υποτονικά λόγω του καλού καιρού για την εποχή αυτή» τονίζει στο thebest.gr o Αλέξης Παπαγιαννόπουλος, που διατηρεί πρατήριο στην περιοχή της Πάτρας. «Η πτώση στην κίνηση αγγίζει το 60% σε σχέση με πέρυσι,  ακόμα δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την προμήθεια πετρελαίου. Ακόμα και από πολυκατοικίες που δεν σταμάτησαν να βάζουν πετρέλαιο, δεν έχουν καν ξεκινήσει να αγοράζουν, είτε λόγω του καιρού είτε γιατί κάποιες ακόμα έχουν από πέρυσι. Είναι ακόμα καλοκαίρι κανείς δεν σκέφτεται το πετρέλαιο, από τη στιγμή που ακόμα φοράμε κοντομάνικα. Έτσι προς το παρόν η ζήτηση είναι ελάχιστη καθώς οι καταναλωτές περιμένουν να υποχωρήσει ο υδράργυρος και μαζί με αυτόν ίσως και η τιμή του πετρελαίου».

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στη παρούσα χρονική στιγμή είναι στα 1.43 ευρώ/λίτρο, ωστόσο οι πρατηριούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους, «η κατάσταση με τις τιμές είναι ρευστή και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν οι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ή αν θα καταγράψουν άνοδο εξαιτίας και του πολέμου στη Μέση Ανατολή».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις