Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Νέα συνεργασία για το "Ολύμπιον" με την καθηγήτρια παιδιατρικής-νεογνολογίας Αναστασία Βαρβαρήγου

Νέα συνεργασία για το "Ολύμπιον&quo...

Επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας νεογνών, υπεύθυνη των νεογνών της αίθουσας τοκετών και της μαιετικής κλινικής

Η Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Πάτρα, καλωσορίζει την κυρία Βαρβαρήγου, ως Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας Νεογνών, Υπεύθυνη των Νεογνών της αίθουσας Τοκετών και της Μαιευτικής Κλινικής και της εύχεται καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα!

Η κυρία Αναστασία Βαρβαρήγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη, Σύρου. Το 1975 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1981, με βαθμό Άριστα. Τον Φεβρουάριο του 1982 έως το 1986 ολοκλήρωσε την ειδικότητα Παιδιατρικής και την διδακτορική της διατριβή στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Πάτρας. Από το Σεπτέμβρη του 1986 έως και το 1989 εξειδικεύθηκε στην Νεογνολογία, ως Επιμελήτρια Β στην  Α και Β Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων  “Αγία Σοφία”. Το 1990 εξελέγη Λέκτορας Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και συνέχισε να εργάζεται ως Νεογνολόγος στην ΜΕΝΝ  της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ.

Το 1993 έγινε δεκτή ως Επισκέπτρια Επίκουρος Καθηγήτρια Νεογνολογίας στο Πανεπιστήμιο MacGill του Μόντρεαλ, Καναδά. Εκεί εργάσθηκε ως Νεογνολόγος στις Εντατικές Μονάδες Νεογνών του Πανεπιστημίου MacGill, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την έρευνα και μετεκπαιδεύτηκε στα postPhD σεμινάρια για έρευνα και διοίκηση. Σε συνεργασία με τους καθηγητές Α. Παπαγεωργίου και J. Aranda,   μελἐτησε την δράση της Ιβουπροφαίνης στην σύγκλειση Βοταλείου πόρου, σε πρόωρα νεογνά,  (JAMA 1996), το έκτοτε ευρύτατα χρησιμοποιούμενο ως σήμερα φάρμακο, Ibuprophen.

Από το 1990 έως το 2010 εξελίχθηκε σε όλες τις βαθμίδες της Ακαδημαϊκής ιεραρχίας και από το 2010 έως τον Σεπτέμβρη του 2023 υπηρέτησε ως Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στην ΜΕΝΝ, Αίθουσα Τοκετών και Τμήμα Φυσιολογικών Νεογνών του ΠΓΝΠ (1989 έως 2011), και στη συνέχεια ως Επιστημονικά Υπεύθυνη της Α και Β Παιδιατρικής Κλινικής και της Μονάδας COVID-19.

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο με 80 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά ευρείας απήχησης,  Ελληνικά περιοδικά και συμμετοχή σε συγγραφή Κατευθυντήριων Οδηγιών  εκ μέρους της Νεογνολογικής και Περιγεννητικής εταιρείας. Συμμετείχε ως προσκεκλημένη  ομιλήτρια σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.

Εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στην Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία και στην Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής από το 2020 έως σήμερα.

Συμμετέχει στις εξετάσεις του ΔΟΑΤΑΠ για το μάθημα της Παιδιατρικής , από το 2014. Είναι Πρόεδρος της τριμελούς Εξεταστικής Επιτροπἠς για τον τίτλο Εξειδίκευσης στη Νεογνολογία  καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπἠς για την αναγνώριση του τίτλου εξειδίκευσης Νεογνολογίας από το εξωτερικό. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νεογνολογίας του ΚΕΣΥ, με την συμμετοχή διευρυμένης επιτροπής έμπειρων  Καθηγητών και Διευθυντών ανέλαβε τον Σεπτέμβρη του 2022  την αναθεώρηση Συστάσεων Λειτουργίας των ΜΕΝΝ. Τον Νοέμβρη του 2022 κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση   Επικαιροποίησης των “Συστάσεων Ελαχίστων Προϋποθέσεων Λειτουργίας Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών”, “Διακομιδής Νεογνού” και “Διαχρονικής Παρακολούθησης Νεογνών (Followup), που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΝΝ”, η οποία τον ίδιο μήνα, εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΣΥ.

Η Γυναικολογική–Μαιευτική κλινική της ΟΛΥΜΠΙΟΝ, είναι πλήρως εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.

Διαθέτει 2 αίθουσες χειρουργείων, 2 αίθουσες τοκετών, 4 αίθουσες επιτόκων, 1 αίθουσα ανάνηψης καθώς και Μονάδα Νεογνών ενδιάμεσης νοσηλείας επιπέδου ΙΙ. Ο εξοπλισμός της μονάδας νεογνών ενδιάμεσης νοσηλείας επιπέδου ΙΙ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ανοικτές και κλειστές θερμοκοιτίδες, αναπνευστήρα και συσκευές φωτοθεραπείας. Στη μονάδα μπορούν να νοσηλευθούν τελειόμηνα και πρόωρα νεογνά βάρους γέννησης μεγαλύτερου των 1500 γραμμαρίων και ηλικίας κύησης μεγαλύτερης των 32 εβδομάδων. Το τμήμα υποστηρίζεται άμεσα από το ακτινολογικό (φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, υπερηχογράφημα στην κλίνη του ασθενούς) και το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Στην Μονάδα Νεογνών εκτός από την σταθεροποίηση και παρακολούθηση όλων των νεογνών υψηλού κινδύνου, αντιμετωπίζονται συχνά νεογνολογικά προβλήματα όπως η παροδική ταχύπνοια, ο ίκτερος, οι λοιμώξεις, η υπογλυκαιμία καθώς και προβλήματα που σχετίζονται με τη φυσιολογική ανωριμότητα των προώρων όπως η δυσκολία θερμορύθμισης, η δυσχέρεια σίτισης από το στόμα, η άπνοια της προωρότητας, αλλά και πιο εξειδικευμένες καταστάσεις.

Στόχος της Γυναικολογικής–Μαιευτικής κλινικής της ΟΛΥΜΠΙΟΝ είναι να προσφέρει σε κάθε γυναίκα, με σεβασμό σε αυτή και το μωρό της, την ασφάλεια, την αγάπη και τη θαλπωρή που απαιτεί η μοναδική αυτή στιγμή του τοκετού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2610464000 & 2611100600.

https://www.olympion-sa.gr/?section=2006&language=el_GR

https://www.olympion-sa.gr/

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being