Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διάγγελμα Μπάιντεν: Καθήκον του Ισραήλ να απαντήσει στις επιθέσεις της Χαμάς - Μήνυμα και στη Χεζμπολάχ

Διάγγελμα Μπάιντεν: Καθήκον του Ισραήλ ν...

"Πρόσθετη αμερικανική βοήθεια – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί"

Οι ΗΠΑ «αυξάνουν» την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Τζο Μπάιντεν, σε διάγγελμά του μετά τη μαραθώνια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένταζμιν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η βοήθεια θα περιλαμβάνει πυρομαχικά και «αναχαιτιστικά για την ανανέωση του σιδερένιου θόλου». «Θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ δεν θα ξεμείνει από αυτά τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία για να υπερασπιστεί τις πόλεις και τους πολίτες του» είπε. .

Ο ίδιος σημείωσε πως το «Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις». «Τηρούμε τους νόμους του πολέμου, έχει σημασία, υπάρχει διαφορά», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί προσεύχονται για τις οικογένειες που επλήγησαν από τις φρικαλεότητες. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «στέκονται ενωμένες» με το Ισραήλ.

Συνέχισε κλιμακώνοντας κατά της Χαμάς, λέγοντας: «Ξέρετε ότι υπάρχουν στιγμές στη ζωή του, το εννοώ κυριολεκτικά, όταν το αγνό, ανόθευτο κακό εξαπολύεται σε αυτόν τον κόσμο. Ο λαός του Ισραήλ ζει μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, τα αιματοβαμμένα χέρια της Χαμάς που δηλωμένος σκοπός της ύπαρξής της είναι να σκοτώνει Εβραίους. Αυτή ήταν μια πράξη απόλυτου κακού. Περισσότεροι από 1000 πολίτες σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες που σκοτώθηκαν. Γονείς σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους».

«Αναφορές που αναστατώνουν το στομάχι για μωρά που σκοτώθηκαν. Ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν. Νέοι άνθρωποι σφαγιάστηκαν ενώ παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ για να γιορτάσουν την ειρήνη. Για να γιορτάσουν την ειρήνη. Νεαρές γυναίκες βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν, παρουσιάστηκαν ως τρόπαια. Οικογένειες έκρυβαν το φόβο τους για ώρες ολόκληρες προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσουν τα παιδιά τους ήσυχα για να μην τραβήξουν την προσοχή», συνέχισε.

«Μην το κάνετε»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επιπρόσθετα, έστειλε μήνυμα τόσο στο Ιράν, οσο και στη Χεζμπολάχ, διαμηνύοντας σε αυστηρό ύφος: «Επιτρέψτε μου να πω και πάλι, σε οποιαδήποτε χώρα, σε οποιαδήποτε οργάνωση, σε οποιονδήποτε σκέφτεται να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση. Έχω μια λέξη. Μην το κάνετε. Μην το κάνετε», δήλωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις