Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νάπολη: Φοβούνται έκρηξη ηφαιστείου εν μέσω εκατοντάδων δονήσεων

Νάπολη: Φοβούνται έκρηξη ηφαιστείου εν μ...

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν καταγραφεί δεκάδες δονήσεις στην περιοχή των Κάμπι Φλεγκρέι

Εκατοντάδες μικρές δονήσεις έχουν ταρακουνήσει την περιοχή Νάπολης τις τελευταίες εβδομάδες, με τους κατοίκους να φοβούνται το ενδεχόμενο έκρηξης του τοπικού ηφαιστείου

Στην τελευταία από μια μακρά σειρά δονήσεων, ένας σεισμός μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Δευτέρα την Campi Flegrei (Φλεγραία Πεδία). Η εν λόγω περιοχή είναι μια μεγάλη καλντέρα διαμέτρου 13 χιλιομέτρων κοντά στη Νάπολη. Το ψηλότερο σημείο της βρίσκεται 458 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μεγαλύτερο μέρος του ηφαιστείου είναι υποθαλάσσιο και αποτελείται από 24 κρατήρες.

Ερευνητές θεωρούν ότι σε αυτή την φάση είναι πιθανότερο να υπάρξουν εκροές λάβας αλλά όχι μια μεγάλη έκρηξη. Στο τελευταίο, απευκταίο ενδεχόμενο χιλιάδες ως εκατομμύρια ζωές τίθενται σε κίνδυνο. 

Τον Ιούνιο, μια κοινή μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών της Ιταλίας για τη Γεωφυσική και την Ηφαιστειολογία (INGV) και το University College London ανέφερε ότι οι γεωλογικές διεργασίες στο υπερηφαίστειο από το 1538 που εξερράγη για τελευταία φορά έχουν «εξασθενήσει» τη δομή του με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί ανησυχητικά φαινόμενα όπως οι δονήσεις. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις