Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας: Καταγγέλουν την προκαταρκτική της 6ης ΥΠΕ εις βάρος γιατρών για τον αξονικό και την εξαφάνιση ηλικιωμένου

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας: Κατα...

Ανακοίνωση της ΕΙΝΑ

Σε συνέχεια της προηγούμενής ανακοίνωσης για την προσωρινή βλάβη του Αξονικού στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας καταγγέλλει τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που καλεί σε προκαταρκτική εξέταση, μεταξύ άλλων και δύο νέους συναδέλφους ως υπεύθυνους για την εξαφάνιση ασθενούς που είχε μεταφερθεί με ιδιωτικό ασθενοφόρο από το ΠΓΝΠ στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση.

"Ο ασθενής ευτυχώς βρέθηκε σώος λίγες ώρες αργότερα σε χώρο εκτός του νοσοκομείου. 

Ήταν αναμενόμενο να προκύψει τέτοιο περιστατικό όταν η διοίκηση του ΠΓΝΠ δεν είχε πάρει κανένα μέτρο για να μην οδηγηθούμε στη βλάβη του Αξονικού Τομογράφου. Όταν τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα, δεν έβγαλε καμία επίσημη ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Ούτε μία συγγνώμη για τα μάτια του κόσμου. Όταν δεν πήρε καμία επίσημη θέση για τον τρόπο και το καθεστώς διακομιδής των ασθενών με ιδιωτική εταιρία η οποία απαίτησε -ανεπίσημα και προφορικά πάντα- τη συνοδεία των ασθενών από γιατρούς του νοσοκομείου. Όταν δεν πήρε καμία ευθύνη για την προσωρινή εξαφάνιση του ασθενούς εξαιτίας ακριβώς αυτής της δυσλειτουργίας. 

Είναι απαράδεκτο και προκλητικό η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να διατάσσει προκαταρκτική εξέταση καλώντας τους συναδέλφους μας να απολογηθούν. Αλήθεια, αυτοί ήταν υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία και τα πέρα - δώθε των ασθενών, για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η προβληματική κατάσταση; Αλήθεια, η ιδιωτική εταιρία δεν έχει καμιά ευθύνη; Μόνο τα χρήματα των φορολογούμενων ξέρει να εισπράττει εκμεταλλευόμενη τις ελλείψεις ΕΚΑΒ και ΕΣΥ; Θα δημοσιοποιήσει τη σύμβαση η διοίκηση του ΠΓΝΠ με την εν λόγω εταιρία ή είναι επτασφράγιστο μυστικό;

Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε "αυτοφωράκια" και "σταθμάρχη" κανένας συνάδελφός μας που με αυταπάρνηση και φιλότιμο προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους ασθενείς.  

Απαιτούμε η 6η ΥΠΕ να ανακαλέσει άμεσα την προκαταρκτική εξέταση και να αναζητήσει τις ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους. 

Απαιτούμε να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα εκσυγχρονισμού και ανανέωσης των αξονικών τομογράφων του ΠΓΝΠ. Επαναλειτουργία του αξονικού των Επειγόντων.

Απαιτούμε ενίσχυση του ΕΚΑΒ και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα διακομιδών" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις