Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βγήκαν ...off και οι δυο αξονικοί τομογράφοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Πάτρα: Βγήκαν ...off και οι δυο αξονικοί...

Καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί από το Σάββατο οι δυο αξονικοί τομογράφοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας.

Χαρακτηριστικά στην καταγγελία της ΕΙΝΑ αναφέρεται:

"Καταγγέλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΠΓΝΠ από την εφημερία του περασμένου Σαββάτου έως και σήμερα λόγω τεχνικής βλάβης και των δύο  αξονικών τομογράφων του Νοσοκομείου.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμ.Επειγόντων Περιστατικών ταλαιπωρούνται και χάνεται πολύτιμος χρόνος καθώς διακομίζονται στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας ώστε να υποβληθούν σε αξονική, γεγονός που δημιουργεί τεράστια καθυστέρηση στη διεκπεραίωση, διάγνωση και αντιμετώπισή τους.

Μάλιστα, ύστερα από εντολή της 6ης ΥΠΕ η διακομιδή τους γίνεται με ιδιωτικά ασθενοφόρα τα οποία όμως υποχρεωτικά επανδρώνουν γιατροί του νοσοκομείου μας, οι οποίοι περνούν όλη την εφημερία κυριολεκτικά στο δρόμο. Επίσης, λόγω της υποστελέχωσης του Άγιου Ανδρέα, ακτινολόγοι από το Ρίο μεταβαίνουν εκεί ώστε να βοηθήσουν και στη συνέχεια οι εικόνες πηγαίνουν στο Ρίο για να γίνει η γνωμάτευση! 

Όσον αφορά τους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς πρακτικά διενεργούνται μόνο οι εξαιρετικά επείγουσες εξετάσεις.

Ενημερώνουμε τους ασθενείς και τους πολίτες πως ουδεμία ευθύνη για τα παραπάνω δεν έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου μας, ακτινολόγοι και κλινικοί, που υπερβάλλουν εαυτόν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους. 

Αυτή τη στιγμή και ενόψει της σημερινής ανοιχτής εφημερίας του Νοσοκομείου δεν υπάρχει καν χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης.

Απαιτούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ να αποκαταστήσουν ΑΜΕΣΑ την λειτουργία του αξονικού προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι απαράδεκτο να επαναληφθεί στις ερχόμενες εφημερίες της Τετάρτης, Παρασκευής και Σαββάτου το ίδιο τραγικό σκηνικό!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις