Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στον Έβρο: Καίει για 13η ημέρα - Κοντά σε οικισμούς οι φλόγες

Φωτιά στον Έβρο: Καίει για 13η ημέρα - Κ...

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, με τους κατοίκους των οικισμών Σιδηρώ και Γιαννούλη να εκκενώνουν τα σπίτια τους το βράδυ της Τετάρτης μετά από ειδοποίηση του 112. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά καίει για 13 η ημέρα συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο.

Η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει δύσκολη με τις φλόγες να βρίσκονται στο δάσος της Δαδιάς και πέριξ των οικισμών και το πρωί της Πέμπτης, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν και συγκράτησαν τη φωτιά ώστε να μην πλησιάσει σπίτια.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα με 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της διεθνής βοήθειας είναι 475 πυροσβέστες και 100 οχήματα.  

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Για σήμερα Πέμπτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις