Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες για την υπόθεση με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες για την ...

Δείτε βιντεο

Στον ανακριτή Χανίων παρουσιάζονται σήμερα οι 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών στην πόλη της Κρήτης.

Ο 73χρονος γιατρός, φερόμενος εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών και ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, έφτασε πρώτος στις 07:00 το πρωί στα δικαστήρια και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση τους στον γιατρό ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση. Τον χειροκρότησαν και του φώναξαν «σ’ αγαπάμε».

Οι 9 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
Παράλληλα, χθες έγινε γνωστό ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην προχώρησε σε απαιτούμενες ενέργειες για την αναστολή της μονάδας, για την οποία είχε εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας από το 2019. Μάλιστα θα κληθεί από τον εισαγγελέα να δώσει ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση των Χανιών.

Η φερόμενη εγκληματική οργάνωση δρούσε, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, «τουλάχιστον την τελευταία 10ετία σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και διάφορους νομούς ανά την Ελλάδα όπως Αττική, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Κατερίνη» με υψηλές «ταρίφες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις