Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή 29χρονου για εμπρησμό – Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στον Άγιο Θόδωρα

Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή 29χρονου γ...

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τρίπολη ενισχύονται

Βελτιώνεται η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση στην Τρίπολη.

Την ίδια στιγμή ένας 29χρονος προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα arcadiaportal.gr, η κατάσταση είναι καλύτερη και την επιχείρηση κατάσβεσης επιβλέπει ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμπης. Ο αγώνας που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να μην περάσει η φωτιά στον Άγιο Θόδωρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τρίπολης, Γιώργο Οικονομόπουλο η εικόνα είναι βελτιωμένη αλλά το μέτωπο δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Υπάρχει αισιοδοξία, είπε στην ιστοσελίδα ο Γιώργος Οικονομόπουλος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρίπολης υπογράμμισε ότι η φωτιά ξεκίνησε από δύο σημεία και τα αίτια ερευνώνται από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νωρίτερα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Νωρίτερα οι καπνοί της φωτιάς είχαν καλύψει την πόλη της Τρίπολης και για λίγη ώρα απειλήθηκε το Μαίναλο.

Νεοτερο:  Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη της Τρίπολης, στην περιοχή του Αγίου Βλασίου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (7/8), με την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση τόσο απο αέρος όσο επίγεια.

Οι καπνοί της φωτιάς κάλυψαν όλη την πόλη, ενώ απειλήθηκε προσωρινά και το Μαίναλο, καθώς η φωτιά έκαιγε σε δασική περιοχή. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερες απο μια εστίες, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα για τα αίτια της.

 Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της πόλης. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες. Ειδικότερα, 15 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο καθώς πρόκειται για το δασικό σύμπλεγμα του Μαινάλου, πευκοδάσος και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.

Ακόμα έσπευσαν 8 εναέριες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Τόσο ο Δήμος της Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοήθησαν ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφτασαν στο σημείο γιατί το μεγάλο στοίχημα ήταν να μην απειληθεί η πόλη της Τρίπολης και οι διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται γύρω από την περιοχή.

Πρώτη Ενημέρωση: Συνεχίζεται η φωτιά πάνω από το δάσος στην Τρίπολη στην περιοχή του Αγίου Βλάση που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τρίπολη ενισχύονται και στο σημείο επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, 6 αεροσκάφη, δυο ελικόπτερα ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση στην Τρίπολη και οι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη.

Είχαν προηγηθεί δυο μικρότερες εστίες σήμερα πάνω από το Νοσοκομείο, που όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Επίσης φωτιά ξέσπασε και έξω από τις διοικητικές υπηρεσίες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όμως ένας περαστικός της είδε, κάλεσε την Πυροσβεστική και την έσβησε.

58 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις