Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει το σαββατοκύριακο 5 και 6/8 ο ναός του Παντοκράτορα

Πάτρα: Γιορτάζει το σαββατοκύριακο 5 και...

Την Κυριακή 6/8 το πρωί που είναι η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα ευλογήσει και τα σταφύλια που θα μοιραστούν μετά στους πιστούς

Όπως κάθε χρόνο στη μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Παντοκράτορα στην άνω πόλη της Πάτρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 5/8/2023 το πρωί θα τελεστεί η Θεία λειτουργία και θα βγει η εικόνα για να ξεκινήσει το προσκύνημα ενώ θα ψαλεί & δέηση.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.00 θα ψαλεί ο αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Στις 22.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου, πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, την Κυριακή 6/8 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει & το Θείο λόγο ενώ θα ευλογήσει όπως επιτάσσει το έθιμο και τα σταφύλια που μετά θα μοιραστούν στους πιστούς.

Το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλεί ο μεθέορτος εσπερινός και κατόπιν θα ψαλεί η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ο διήμερος εορτασμός στον ναό του Παντοκράτορα για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος θα ολοκληρωθεί με πολιτιστικό πρόγραμμα στις 20.45 το βράδυ στο προαύλιο της εκκλησίας, από τους «Μωραΐτες εν χορώ».

*Να προσθέσουμε πως το σαββατοκύριακο 5 και 6/8 εορτάζει και ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος πριν τα Δεμένικα και την Οβρυά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις