Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει τον Γιώργο Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει τον Γιώργο Ιωακειμίδη γ...

Τον ανεξάρτητο τεχνοκράτη και έμπειρο στην τοπική αυτοδιοίκηση Δήμαρχο Νίκαιας επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη αποφάσισε σήμερα κι επισήμως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που κατέληξε μετά από πολύωρη συνεδρίαση τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην εικόνα των υποψηφίων που επιλέγει να υποστηρίξει στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βασική εκκρεμότητα ο Δήμος της Αθήνας, για τον οποίο η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες λόγω της πληθώρας προτάσεων που έχουν κατατεθεί.

Η στήριξη του Γιώργου Ιωακειμίδη, για την Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνεται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία, αφού ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη επί 29 χρόνια, διαθέτει ένα σοβαρό προφίλ ανθρώπου της αυτοδιοίκησης στην οποία έχει θητεύσει συνολικά 41 χρόνια. Συνδυάζει παράλληλα την τεχνοκρατική επάρκεια αφού είναι ειδικός σε ζητήματα αντισεισμικής προστασίας και έτσι – αντικειμενικά – στην διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών. Ως εκ τούτου αναδεικνύεται σε μία άκρως ανταγωνιστική εναλλακτική στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Πατούλη. Το πρόσωπο δηλαδή που το τελευταίο 24ωρο απασχολεί την επικαιρότητα με τις εικόνες από τα περίφημα …ζεϊμπέκικα ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές. Έχοντας δημιουργήσει μια εικόνα ανευθυνότητας και αναλγησίας εντελώς παράταιρη με ένα τέτοιας σημασίας αυτοδιοικητικό αξίωμα.

Με τις αποφάσεις της Π.Γ ολοκληρώνεται η εικόνα των περιφερειαρχών που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τελευταία αυτή της Χρύσας Καραγιάννη για την περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου. Ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου είχε αποφασιστεί η στήριξη υ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, για την Περιφέρεια Ηπείρου στον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων, Γιάννη Στέφο, για την Κρήτη στον πρώην ευρωβουλευτή και πρώην δήμαρχο του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου, Σπύρο Δανέλλη, για την Στερεά Ελλάδα στον Απόστολο Γκλέτσο, για τη Δυτική Μακεδονία στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συζητήθηκαν μία προς μία οι υποψηφιότητες σε περίπου 200 δήμους σε όλη την χώρα. Γεγονός που σε σημαντικό βαθμό δικαιολογεί και μια ακόμη «μαραθώνια» συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 6 ώρες.

Οι … 6 προτάσεις για τον Δήμο Αθήνας
Σημαντικό μέρος της συνεδρίασης αναλώθηκε στον υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας που φαίνεται να αποτελεί πλέον μία δύσκολη «εξίσωση». Όχι μόνον γιατί βρίσκονται «στο τραπέζι» 6 προτεινόμενες υποψηφιότητες, αλλά και λόγω του ευρύτερου πολιτικού κλίματος στον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,που ως γνωστόν βρίσκεται σε διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού. Η Πολιτική Γραμματεία θα αποφασίσει για το ζήτημα αυτό σε νέα συνεδρίασή της τις επόμενες ημέρες, αφού είναι γνωστό ότι ο υποψήφιος για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας έχει εκτός από αυτοδιοικητική και ευρύτερη πολιτική σημασία.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης που ήταν και ο πρώτος – χρονικά- προτεινόμενος είναι ένα από τα πρόσωπα που πιθανότατα θα αναδειχθούν, μέσω ευρύτερης συναίνεσης. Ο ίδιος έχει δώσει στην υποψηφιότητά του έναν τόνο διεύρυνσης επισημαίνοντας ότι σκοπεύει να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της αριστεράς αλλά και του κέντρου.

Ευρύτερη στήριξη όμως φαίνεται να διαθέτει και ο Νίκος Φίλης που προτάθηκε από την πλευρά της «Ομπρέλλας» και δύναται να εκφράσει το «αντιφασιστικό στοιχείο» που έχουν οι εκλογές της Αθήνας λόγω της υποψηφιότητας Κασιδιάρη. Επίσης εκλέγονταν επί χρόνια βουλευτής στην Α’Αθήνας άρα γνωρίζει από πρώτο χέρι τα τοπικά ζητήματα.

Ο τρίτος υποψήφιος που έχει προταθεί από τον Διονύση Τεμπονέρα και στηρίχθηκε και από τον Νίκο Παππά είναι ο εργατολόγος Γιώργος Τσουκαλάς, αν και σε ανάρτησή του στα social media ξεκαθαρίζει ότι«δεν τίθεται ζήτημα υποψηφιότητας μου αντιπαραθετικά με άλλες υποψηφιότητες σε εσωτερικές κομματικές διαδικασίες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποδέχονταν την υποψηφιότητα μόνον εφόσον υφίσταται πλήρης συναίνεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης έχει κατατεθεί και η πρόταση από αυτοδιοικητικά στελέχη για την αρχιτέκτονα Όλγα Μπαλαούρα. Στους παραπάνω προστέθηκε την ο αυτό-προτεινόμενος Πέτρος Φιλίππου, πρώην δήμαρχος Καλυβίων και Σαρωνικού και αντιπεριφερειάχης στην Αν. Αττική.

Στην ήδη «βεβαρυμμένη» εξίσωση μπήκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ και ο … μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς. Θυμίζουμε ότι η στήριξη στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού είχε ανακοινωθεί πριν τις εκλογές από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την παραίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε ότι η υποψηφιότητά του είχε αποσυρθεί. Μάλιστα ένας από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας αυτής, ο Χρήστος Σπίρτζης, έχει παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία. Παρόλα αυτά η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά επανήλθε στο προσκήνιο και τελεί και αυτή υπό συζήτηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις