Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία-Φωτιές: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο - Στην Ηλεία κλιμάκιο της Πυροσβεστικής - Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό -ΦΩΤΟ

Ηλεία-Φωτιές: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπ...

Εκκενώθηκαν το μεσημέρι τέσσερις οικισμοί

ΝΕΟΤΕΡΟ:

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

Η επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του δήμου Πύργου καθώς και στην περιοχή Φαναράς του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι σε εξέλιξη, με βελτιωμένη εικόνα.

Στα συμβάντα αυτά της Π.Ε. Ηλείας επιχειρούν 114 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών από τη Μάλτα, 7 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ στις 14:00 εκδόθηκε μέσω του 112 μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία. Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των ανωτέρω πυρκαγιών.

Νωρίτερα

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα υπό τον φόβο εξάπλωσης της φωτιάς πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου Λόφου, ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης.

Νωρίτερα

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο φερόμενος ως ύποπτος για εμπρησμό έχει προσαχθεί από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Νωρίτερα

Συνεχίζεται το παιχνίδι του κλέφτη με τον αστυνόμο με άτομο που επιχειρεί, τις τελευταίες ώρες, να βάλει φωτιά σε διάφορα σημεία γύρω από την Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο.

Νεότερη πληροφορία που μεταδίδει το Ilialive κάνει λόγο για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Νωρίτερα

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: Η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα στον Φαναρά
«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».

Πάντως και στις δύο περιοχές της Ηλείας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές και να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Τριπλό είναι το μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία.

Λίγο μετά τις 14:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.

Όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία, αυτό είναι κοντά σε ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Αρχαία Ολυμπία: Eνεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου & του Κρόνιου λόφου
Έντονη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου για νέα εστία πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει σε αναγεννημένο δάσος.

Δόθηκε εντολή για εναέρια μέσα.

Έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων από την Παλαιοβαρβάσαινα στην Αρχαία Ολυμπία για να προλάβουν τα χειρότερα, αφού η φωτιά είναι μέσα στο χωριό.

Eνεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Πρώτη Ενημέρωση: Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών στην Ηλεία μετά το διπλό μέτωπο φωτιάς σε Παλαιοβαρβάσαινα και Καρούτες.

Λίγο μετά τις 14:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.

Ηλεία-Φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα: Πολίτης έχασε τις αισθήσεις του – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Η πρώτη φωτιά μπήκε πρώτη στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας.

Το ilialive αναφέρει πως αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας προς Καρούτες.

Η φωτιά στη Βαρβάσαινα κινείται προς Παλαιοβαρβάσαινα και καίει αναγεννημένο δάσος.

Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία περίπου στις 2 το μεσημέρι, για νέο πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία. 

Σε Μεσσηνία και Γράμμο ενεργά μέτωπα
Την ίδια στιγμή, μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί και έξι εναέρια μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στις 21.40, σε δύσβατο δασικό σημείο στην περιοχή Τριλόφου στο Γράμμο, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα με 16 άνδρες, ενώ από το πρωί συμμετέχει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από τη φωτιά δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες, ωστόσο η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις