Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Κοινοβουλευτική ερώτηση για το «Κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ Αχαΐας»

Σία Αναγνωστοπούλου: Κοινοβουλευτική ερώ...

Στους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου.

Θέμα το «Κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ Αχαΐας».

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της:

Σύμφωνα με αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια από τις 10 Ιουλίου 2023 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) βάζουν λουκέτο σε καταστήματά τους, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που υλοποιούν τρία χρόνια μετά την εξαγγελία τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας. Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Έλληνος Στρατιώτου στην Πάτρα και η θυρίδα στο Νοσοκομείου του Ρίου, είναι δύο από τα καταστήματα της χώρας που έκλεισαν από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. Οι εργαζόμενοι, παρά το ότι τους υπόσχονται πως θα απορροφηθούν στο κεντρικό κατάστημα της Πάτρας, δηλώνουν πως αισθάνονται έντονη ανασφάλεια και αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον. Ένα σοβαρό ζήτημα που εγείρεται από αυτήν την απόφαση του κλεισίματος των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, είναι φυσικά η εξυπηρέτηση των πελατών. Οι κάτοικοι των περιοχών που χάνουν τα καταστήματα, θα αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν, πράγμα που δυσκολεύει αρκετά ειδικά τους ανθρώπους με προβλήματα και σε μεγάλη ηλικία.

Στα παραπάνω σοβαρά ζητήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο των δύο αναφερθέντων καταστημάτων, έρχεται να προστεθεί και η αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης «ανασυγκρότησης» που οδήγησε το ταχυδρομικό έργο σε πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα και απέτυχε αφού εξανεμίστηκαν πρώτα 280 εκατομμύρια, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερυμάνθειας, προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΤΑ. Και παρά το ότι με τις επιλογές της διεύθυνσης των ΕΛΤΑ, το κατάστημα της Ερυμάνθειας είχε καταστεί μονοπρόσωπο με τη λειτουργία του να περιορίζεται σε δύο φορές την εβδομάδα και να εξυπηρετεί 14 ορεινές και ημιορεινές Τοπικές Κοινότητες, ο σύλλογος αναφέρει πως ο όγκος αλληλογραφίας, δεμάτων αλλά και καταβολής συντάξεων διαμέσου ΕΛΤΑ είναι αυξημένη στην περιοχή ευθύνης του ταχυδρομικού καταστήματος Ερυμάνθειας.

Τα ίδια προβλήματα βέβαια προβλέπεται να δημιουργηθούν και στο κατάστημα του Διακοπτού που πρόκειται να κλείσει και αυτό την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση ηλικιωμένων, ατόμων χωρίς δυνατότητα μετακίνησης, ιδίως όταν τα ΕΛΤΑ αποτελούσαν επί δεκαετίες σταθερό σημείο συναλλαγής των πολιτών και πώς θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όσων υπαλλήλων υποχρεωθούν σε μετακίνηση στα εναπομένοντα καταστήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις