Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

TEΛΙΚΟ EXIT POLL: Ν.Δ. 39% - 42%- ΣΥΡΙΖΑ 16,3% -19,3%- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11.2%- 13,2%- Αυτοδυναμία Μητσοτάκη- Το σοκ με τους Σπαρτιάτες

TEΛΙΚΟ EXIT POLL: Ν.Δ. 39% - 42%- ΣΥΡΙΖΑ...

Η πρώτη εκτίμηση των δημοσκοπικών εταιρειών

Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με ευρεία διαφορά και ισχυρή αυτοδυναμία δείχνει και το τελικό κοινό μεγάλο exit poll, το οποίο παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα για τις εκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με αυτή την τελική καταγραφή τα κόμματα έλαβαν:

Ν.Δ. 39 %- 42%

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ 16,3%-19,3%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ 11,2%-13,2 %

ΚΚΕ 6,5%-8,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,6% -5,6%

ΜεΡΑ 25 1,4%-3,4 %

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,1%-4,1%

ΝΙΚΗ 2,7%-4,7%

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 3,6%-5,6%

Αυτό που αποτυπώνεται στο κοινό exit poll είναι ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει ισχυρή αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει απώλειες, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μικρή άνοδο, ενώ το μεγάλο σοκ των εκλογών είναι οι Σπαρτιάτες, κόμμα το οποίο έχει στηρίξει ανοιχτά ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.

Επίσης, σύμφωνα με το exit poll υπάρχει ένα θρίλερ στα μικρά κόμματα με τη ΝΙΚΗ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 να δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή. Όπως τονίζουν και οι δημοσκόποι για κάποια κόμματα θα πρέπει να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας θα υπάρχει μέχρι τις 20:30, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% - 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Τι είναι τα exit polls

Τα exit polls είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει όπως στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, αλλά τι ψήφισε στην κάλπη λίγα λεπτά πριν. 

Το exit poll διεξήχθη από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO.

Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις