Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον "αέρα" της ΕΡΤ τα θρυλικά σκάφη του Βασίλη Τσιγάρα

Πάτρα: Στον "αέρα" της ΕΡΤ τα ...

Μέσα από τα θρυλικά σκάφη του, (Chris Craft, τα Riva, και τα Dragon) τα οποία φτιάχνει από το μηδέν, μας ταξιδεύει σε μια εποχή πολυτέλειας, ανεμελιάς και φινέτσας

Ο γνωστός Πατρινός Βασίλης Τσιγάρας μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς με το μοναδικό του χόμπι, την κατασκευή θρυλικών σκαφών σε κλίμακα.
Μέσα από τα θρυλικά σκάφη του, (Chris Craft, τα Riva, και τα Dragon) τα οποία φτιάχνει από το μηδέν, μας ταξιδεύει σε μια εποχή πολυτέλειας, ανεμελιάς και φινέτσας.
Μιλάμε για ξύλινα σκάφη των δεκαετιών 1920-1950 πάνω στα οποία έχουμε απολαύσει αξέχαστες σταρ του σινεμά, όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό.
Τα έργα του, τα οποία είναι μικρά αριστουργήματα, κέντρισαν το ενδιαφέρον της ΕΡΤ και κάπως έτσι, μέσα από τον εθνικό πομπό, έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο, κάνοντας, όπως μαθαίνουμε, και υψηλά νούμερα τηλεθέασης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσιγάρας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει και έκθεση, με τις εντυπωσιακές δημιουργίες του.
Η ενασχόληση του Βασίλη Τσιγάρα με τα mahogany runabout ξεκίνησε το 2000 όταν τράβηξε την προσοχή του ένα εγκαταλελειμμένο ταχύπλοο της δεκαετίας του ’60 στο Μοναστηράκι της Φωκίδας. Από τότε «μαγεύτηκε» και θέλησε να φτιάξει ένα τέτοιο σκάφος ο ίδιος.
Επειδή όμως η κατασκευή ενός πραγματικού σκάφους θα απαιτούσε χρόνο, χρήμα και χώρο, αποφάσισε να κάνει… προπόνηση στην κατασκευή σκαφών σε κλίμακα και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρει.
«Η εποχή του μεσοπολέμου όπως και αυτή μετά τον πόλεμο μέχρι και την ανατρεπτική δεκαετία του εξήντα πάντα με γοήτευε. Θέλεις τα κινήματα, θες οι τάσεις, τα στυλ, οι τεχνοτροπίες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όλα αυτά που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη και συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν. Ζωγραφική, μουσική, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, κινηματογράφος, άδολος ερωτισμός, όλα αυτά σε πακέτο. Και με αντανακλάσεις και προβολές μέχρι σήμερα. Και βέβαια με υποσχέσεις που η μεταπολεμική ευμάρεια δημιούργησε. Τα μοντελάκια μου συνεπώς αναπαριστούν ακριβώς αυτήν την εποχή και απευθύνεται σε όλους όσους έλκονται από αυτήν την εποχή και τα παράγωγά της. Είναι απλά μια εκγύμναση στην νοσταλγία και στα χαμένα όνειρα» είχε πει σε ρεπορτάζ του thebest.gr ο Βασίλης Τσιγάρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις