Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον Κορυδαλλό & η απόπειρα δολοφονίας στην Ηλεία

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον Κορυδαλλ...

Ο 38χρονος Βασίλης Ρ. το καλοκαίρι του 2010 είχε μεταβεί μαζί με τον πατέρα του στη Ροβιάτα του Δήμου Ήλιδας, για να σκοτώσει έναν 45χρονο άνδρα

«Συμβόλαιο θανάτου» στην Ηλεία είχε εκτελέσει το ένα από τα δύο θύματα της μαφιόζικης δολοφονίας που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο 38χρονος Βασίλης Ρ. το καλοκαίρι του 2010 είχε μεταβεί μαζί με τον πατέρα του στη Ροβιάτα του δήμου Ήλιδας, για να σκοτώσει έναν 45χρονο άνδρα, καταδικασμένο για ληστείες, υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και γνωστό στο χώρο της νύχτας, με καταγωγή από την περιοχή αυτή.

Όπως ανέφεραν ρεπορτάζ της εποχής, την 9η Ιουνίου μια μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην οποία επέβαινε ένα άτομο που φορούσε κράνος, σταμάτησε έξω από το καφενείο του πατέρα του 45χρονου.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλισε δύο φορές τον 45χρονο, ο οποίος είχε καταθέσει ότι την ημέρα εκείνη είχε επιστρέψει από τη θάλασσα, από απόσταση 10 μέτρων στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών του Ρίου όπου νοσηλεύτηκε για έξι μήνες στην εντατική. Ο 45χρονος με το ψευδώνυμο «εφτάψυχος», καθώς βρέθηκε τρεις φορές αντιμέτωπος με το θάνατο, τελικά επέζησε και το «συμβόλαιο θανάτου» απέτυχε.

Από τις μαρτυρίες των κατοίκων που συγκέντρωσαν τότε οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, επικεντρώθηκαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai, που παρακολουθούσε τον 45χρονο και όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο ανήκε στον πατέρα του 26χρονου, τότε, ταξιτζή από το Αίγιο, που έχει κατηγορηθεί για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο πατέρας του  είχε υποστηρίξει τότε ότι βρισκόταν συμπτωματικά στην περιοχή, λέγοντας ότι είχε ραντεβού με έναν φίλο του, όμως αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Στον πατέρα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια στη δολοφονική επίθεση.

Ο 38χρονος είχε κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

 

Η εκτέλεση στον Κορυδαλλό
Όσον αφορά τη δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό, ο 38χρονος φέρεται να ήταν ενταγμένος στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου και μετά τον θάνατο του τελευταίου, συνέχισε τη συνεργασία του με τον Γιάννη Σκαφτούρο, που δολοφονήθηκε το περασμένο Πάσχα.

Το δεύτερο θύμα της διπλής ενέδρας ήταν ο 31χρονος Δ. Μ., κουνιάδος του 38χρονου. Οι δύο άνδρες είχαν στενές σχέσεις λόγω και της συγγένειας που τους ένωνε, και ήταν σχεδόν πάντα μαζί., ενώ αστυνομικές πηγές που μίλησαν ανέφεραν πως ο 31χρονος άνηκε στην ομάδα φύλαξης του Σκαφτούρου. Από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμάται πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις