Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κινητοποιήσεις για το εργοστάσιο που κλείνει στη ΒΙ.ΠΕ

Πάτρα: Κινητοποιήσεις για το εργοστάσιο ...

Στάσεις εργασίας και ανακοινώσεις συμπαράστασης

"Κανένας εργάτης χωρίς δουλειά" τονίζει το κλαδικό συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Μετάλλου Πάτρας "Η Ένωση", για τις 4ωρες στάσεις εργασίας που ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη.

Το συνδικάτο αντιδρά στις  121 απολύσεις εργαζομένων από το εργοστάσιο που κλείνει έως το Σεπτέμβριο στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.
"Ένας για όλους και όλοι για έναν", τονίζει το σωματείο ενώ στο πλευρό των εργαζομένων του χώρου, βρίσκεται και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με αντιπροσωπεία του, μέλη διοικήσεων άλλων σωματείων, καλώντας να μην μείνει κανείς εργάτης χωρίς δουλειά.
Η πρώτη 4ωρη στάση εργασίας για σήμερα ξεκίνησε στις 10 π.μ. και έξω απ' το εργοστάσιο βρίσκονται εργαζόμενοι και συνδικαλιστές.
Οι επόμενες στάσεις είναι προγραμματισμένες στις 6 μ.μ.-10 μ.μ. και 12 μ. με 4 π.μ..
Ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων εξέδωσε και η Διοίκηση του ΕΚΠ.

"Κανείς εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να αποδεχτεί σαν «αναγκαστικό μέτρο» το κλείσιμο του εργοστασίου, τη λογική «του μικρότερου κακού». Η δουλειά μας, η ζωές οι δικές μας και των οικογενειών μας δεν είναι «ρουλέτα», είναι δικαίωμα και υπερασπίζεται καθημερινά με αγώνες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς" τονίζεται στην ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις