Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οφείλουμε να αλλάξουμε

Οφείλουμε να αλλάξουμε

Του Θέμη Μπάκα

 

Αναμφίβολα, το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαϊου ήταν ένα οδυνηρό σοκ για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως εύστοχα το χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θα αναλωθώ με τη σειρά μου στην καταγραφή των αιτίων που μάς οδήγησαν σ’ αυτήν τη βαριά ήττα. Άλλωστε, αυτά έχουν αναλυθεί διεξοδικά, τόσο από τον πρόεδρο μας όσο και από στελέχη μας.

Θα επισημάνω, ωστόσο, ότι οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το μήνυμα που μάς έστειλε η κοινωνία, τις μεταβολές της οποίας, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν καταφέραμε να αφουγκραστούμε.

Οφείλουμε, λοιπόν, να ερμηνεύσουμε σωστά το μήνυμα της, να εναρμονιστούμε μαζί της και να αλλάξουμε πολλά, τόσο ως προς τη λειτουργία μας όσο και ως προς την εκφορά του δημοσίου λόγου μας.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να αλλοιώσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας παθογένειες και νοοτροπίες του παρελθόντος, και να μετατραπούμε σταδιακά σε ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα που θα απευθύνεται στην κοινωνία μιλώντας τη δική της γλώσσα.

Ασφαλώς, όλες οι απαιτούμενες αλλαγές θα δρομολογηθούν μετά από τη νέα εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, στην οποία καλούμαστε να πάμε συντεταγμένα, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με ένα γνωστό απόφθεγμα, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους απαισιόδοξους και στους αισιόδοξους. Λέγεται ότι, συνήθως, οι απαισιόδοξοι έχουν δίκιο, αλλά αν ο κόσμος προχώρησε και συνεχίζει να προχωρά  το οφείλει στους αισιόδοξους.

Προσωπικά, ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, στους αισιόδοξους. Και υπό το πρίσμα αυτό, πιστεύω ακράδαντα ότι η βαριά ήττα της 21ης Μαϊου θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη μεγάλη επιστροφή του ως μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη διακυβέρνησης για τους πολλούς, όχι για τους λίγους.   

 

ΣΣ: Ο Θέμης Μπάκας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.           

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις