Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μάχη με την Δεξιά;;; … ναι καλά…

Μάχη με την Δεξιά;;; … ναι καλά…

Του Δημοσιογράφου Θόδωρου Μάρκου

Οι εκλογές που πέρασαν σίγουρα θα μείνουν στην Ιστορία ως οι εκλογές των χαμένων. 

Γιατί είναι ήττα να μην ξέρεις γιατί έχασες ,καθώς και επίσεις είναι ήττα να μην ξέρεις γιατί κέρδισες. 

Επίσεις μεγάλη ήττα για τους δημοσκόπους και τους πολιτικούς αναλυτές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σήμερα και το αύριο με όρους του χθες και ίσως και του προχθές. 

Επίσεις είναι βέβαιο πως τελειώσαμε με μια σειρά δοξασιών και θεωριών και εισήλθαμε σε μια εποχή που έχει έναν και μοναδικό κανόνα… πως δεν υπάρχει κανόνας. 

Απλά τα πράγματα!

Οι Έλληνες ψηφοφόροι, όσοι πάνε στις κάλπες δηλαδή και δεν απαξιώνουν τις εκλογές, ψηφίζουν με νέα δεδομένα και σκεπτικά που προκαλούν νευρική κρίση σε μια σειρά ανθρώπων, που πουλάνε φούμαρα, πως τάχα μου είναι ειδικοί στο εκλογικό γίγνεσθαι. 

Θα περάσει καιρός να καταλάβουμε το νέο σκηνικό και την νέα πραγματικότητα και ίσως και να μην καταλάβουμε ποτέ πια την βούληση του Ελληνικού λαού, παρά μονάχα όταν θα ανοίγουν οι κάλπες. 

Το χθές τέλος… 

Βέβαια υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θέλουν να δώσουν μάχη με την Δεξιά , στις δεύτερες κάλπες, ενώ αυτή έχει πια πεθάνει προ πολλού μαζί με την Αριστερά… όπως τις ξέραμε!  

Δεν είναι σαφές με ποιον θέλουν να τσακωθούν και να δώσουν μάχη και μάλλον  Λεονταρίζουν … εκ του ασφαλούς!  

 Από την άλλη είναι σαφές πως τα ιδεολογικά αναχώματα παρασύρθηκαν, αφού πια τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα οσμώθηκαν ,σε τέτοιο βαθμό, που οι πολίτες κατάλαβαν πως πρόκειται περί τραγέλαφου. 

Βλέπεις έναν στην τηλεόραση να μιλάει για πολιτική και δεν ξέρεις σε ποιο κόμμα είναι σήμερα ή σε ποιο θα είναι αύριο…τραγικό αλλά αληθινό. 

Υποπτεύομαι πως όταν κάποιοι λένε πως θα δώσουν την μάχη με την Δεξιά εννοούν τον Μητσοτάκη και υποπτεύομαι επίσεις πως ο Μητσοτάκης θα γελάει όταν τον λένε Δεξιό. 

Εδώ γελάω  εγώ, όταν θυμάμαι φίλους μου, σκληρούς Δεξιούς, να βρίζουν τον Μητσοτάκη που έκανε την Ν.Δ  «παιδική χαρά» και σίγουρα τον έβριζαν γιατί δεν συνέχισε την σκληρή Δεξιά που ήξεραν και ήθελαν αυτοί…και άλλοι. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι πολίτες γελάνε με όλους όσους πιστεύουν σε αυτές τις διαιρέσεις του χθές, αφού  το Αριστερά και το Δεξιά μάλλον δεν τους λέει τίποτε…πια!

Γελάω επίσεις με όλους όσους προσδιορίζονται ως Αριστεροί ή Κεντροαριστεροί ενώ έχουν ήδη κερδίσει βραβείο καλύτερου Κεντροδεξιού ή Δεξιού…αν παραδεχτούμε ότι είναι υπαρκτές οι έννοιες. 

Και καλό θα είναι να μην μιλάμε πια με τις ορολογίες του χθες γιατί και δεν προφέρουν τίποτε και δεν αποδίδουν την σημερινή πραγματικότητα, ούτε στο ελάχιστο. 

Ούτε πως θα συνεννοούμαστε από εδώ και πέρα ξέρω. 

Ούτε πως θα προχωρήσουμε ξέρω… αυτό είναι λίγο τρομακτικό. 

Ούτε γιατί ψήφισε ο κόσμος όπως ψήφισε ξέρω… εικάζω όμως.  

Ούτε τι θα ψηφίσει ο κόσμος στις επόμενες εκλογές ξέρω.

Ξέρω όμως πως ο κόσμος κουράστηκε και αηδίασε. 

Ξέρω πως κόσμος βαρέθηκε.

Ξέρω πως ο κόσμος έχει πια άλλα κριτήρια. 

Ξέρω πως το χθες πέθανε. 

Ξέρω πως το αύριο είναι εδώ και ας μην το βλέπουμε και ας μην μπορούμε ακόμη να το αποκωδικοποιήσουμε. 

Ξέρω πως αλλάξαμε βιβλίο και όχι απλά σελίδα. 

Ξέρω πως οι εκλογές από εδώ και πέρα δεν θα είναι όπως τις ξέραμε.

Και τέλος αγαπητοί μου φίλοι ξέρω πως οι εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα μας, αν ήταν θα τα είχαμε λύσει εδώ και χρόνια!

Το κακό είναι πως τα Κόμματα δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, τον λόγο που οι πολίτες τους θεωρούν όλους ίδιους, απλούς διαχειριστές μιας συστημικής εντολής και διεκπεραιωτικούς μηχανισμούς διακυβέρνησης… αλλά μάλλον δεν έχει καμία σημασία για αυτούς! 

Σημασία έχει να μάθουμε να ζούμε χωρίς ακρότητες, χωρίς κραυγές, χωρίς πολλές διαχωριστικές γραμμές και αν ποτέ η Πολιτική και οι Ιδεολογίες επιστρέψουν στην ζωή μας, να είμαστε εκεί να τις καλοδεχτούμε.

Μέχρι τότε αφουγκραζόμαστε και εικάζουμε … 

Α ,και παρακαλώ πολύ  … όταν ξεκινήσει η μάχη κατά της Δεξιάς ειδοποιήστε και εμάς να πάρουμε πόπ-κόρν και να απολαύσουμε τον ιδιότυπο αυτόν εμφύλιο … κρίμα να χάσουμε τέτοια αδελφοκτονία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις