Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι δυο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι βουλευτές της Ελλάδας

Οι δυο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι βουλευτές...

Ένας υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και ένας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αφιέρωμα στον Σπύρο Ριχάρδο Χαγκαμπιμάνα, υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ και τον Νικόδημο-Μάινα Κινιούα που κατεβαίνει στις εκλογές  με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει το Reuters, επισημαίνοντας οτι είναι οι δυο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι που επιδιώκουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να μπουν στην Ελληνική Βουλή.

Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ήρθε στην Ελλάδα από το Μπουρουντί, όπου εργαζόταν ως αστυνομικός, και μάλιστα υψηλόβαθμός αξιωματικός της εκεί αστυνομίας. Πριν έρθει στη χώρα μας, στη δική του χώρα, οκτώ χρόνια πριν, είχε καταλήξει στη φυλακή γιατί είχε αρνηθεί να ανοίξει πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Στην Ελλάδα εργάζεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η πορεία του είναι αξιοσημείωτη», γράφει το Reuters και σημειώνει ότι μια ενδεχόμενη εκλογή του στη Βουλή «θα ήταν επίσης μια ιστορική νίκη σε μια χώρα όπου οι μετανάστες σπάνια κατέχουν επίσημες θέσεις και όπου, λιγότερο από μια δεκαετία πριν, το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν η τρίτη δημοφιλέστερη πολιτική δύναμη με μια έντονα αντιμεταναστευτική ατζέντα».

«Έχω άποψη για τον ρατσισμό», δήλωσε στο Reuters ο 54χρονος Σπύρος. «Ο ρατσισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με λόγια. Ο ρατσισμός καταπολεμάται με καθημερινές πράξεις. Όταν ο άλλος φοβάται το άγνωστο, πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αυτό που φοβάται».



Σε μια ένδειξη ότι η ελληνική κοινωνία αρχίζει να αλλάζει, ένας άλλος μαύρος υποψήφιος, ο Νικόδημος-Μάινα Κινιούα, ο γεννημένος στην Κένυα ιδρυτής της ASANTE, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά μετανάστες, κατεβαίνει επίσης στην Αθήνα, με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νικόδημος Μαϊνα Κινυούα γεννήθηκε το 1977 στην Κένυα, από το 1985, βρίσκεται στην Ελλάδα. Μεγάλωσε σ’ ένα νησί της Δωδεκάνησου την Κάλυμνο. Στην Γ’ Λυκείου έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ως εκλεγμένος στην Πρώτη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, και από το 1996 βρίσκεται πια μόνιμα στην Αθήνα και ασχολείται με τα θέματα των μεταναστών δεύτερη γενιά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις