Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσαβούσογλου - Ελληνοτουρκικά: Ποιος θέλει να πολεμήσει; Στο παρελθόν εισέβαλαν στη χώρα μας και το κάναμε

Τσαβούσογλου - Ελληνοτουρκικά: Ποιος θέλ...

Τι είπε σε συνέντευξή του στο CNN Turk ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο CNN Turk ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.

 «Ποιος θέλει να πολεμήσει, γιατί πολεμήσαμε στο παρελθόν; Εισέβαλαν στη χώρα μας, πολεμήσαμε... Τώρα, μετά τον σεισμό, υπάρχει μια θετική ατμόσφαιρα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αυτή η θετική ατμόσφαιρα συνεχίζεται... Για να διαρκέσει αυτή η θετική ατμόσφαιρα, πρέπει να λύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Όπως τόνισε, τα «σοβαρά προβλήματα» μεταξύ Αθήνας – Τουρκίας είναι τα εξής:

Το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών
Το ζήτημα των χωρικών υδάτων
Οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. «Η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει τον ίδιο σεβασμό που δείχνουμε στην Ελληνο-ορθόδοξη Εκκλησία», επισήμανε σε αυτό το σημείο.

«Είναι ευτύχημα που αυτό το θετικό κλίμα δεν διαταράσσεται ακόμη και μέσα στην προεκλογική ατμόσφαιρα.  Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα μιλήσω μόνο για τη θαλάσσια δικαιοδοσία. Τι θα γίνει με τα άλλα προβλήματα;  Είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε μέσω διεθνούς δικαστηρίου. Η τρίτη επιλογή είναι ο πόλεμος», τόνισε.

Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως: «Εγώ αναστατώθηκα όταν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την υφαλοκρηπίδα μας με την Ελλάδα… Να έρχεται με χάρτη και να λέει ότι αυτή είναι η δική σας υφαλοκρηπίδα και αυτή είναι της Ελλάδας..... Υπάρχει διαφωνία, αλλά δεν είναι ελευθερία σκέψης να την εκφράζεις, δεν είναι ελευθερία σκέψης να την σχολιάζεις...».

 Αναφορικά με τα F-35 σχολίασε στο τουρκικό μέσο: «Θέλουμε τα χρήματά μας τώρα. Δεν θέλουμε να περιμένουμε αν το Κογκρέσο θα εγκρίνει ή όχι. Αρχίσαμε να κοιτάζουμε τους εαυτούς μας».

 Τέλος, σχολίασε και το σκάνδαλο με τον Μουχαρέμ Ιντζέ λέγοντας πως «45 ημέρες υπέφερε. Για 45 ημέρες πραγματικά πονάει η καρδιά μου να πω πως ακόμα μιλάμε για μεθόδους σαν αυτές του Φετουλάχ Γκιουλέν». 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις