Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκλογές 2023 – Έλληνες του εξωτερικού: Πότε θα ψηφίσουν - Σε ποια εκλογικά τμήματα

Εκλογές 2023 – Έλληνες του εξωτερικού: Π...

Το Σάββατο 20 Μαϊου οι εκλογές για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και τους ναυτικούς

Με Κοινή Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Εξωτερικών καθορίστηκαν τα καταστήματα ψηφοφορίας στα οποία θα ψηφίσουν κατά τις βουλευτικές εκλογές2023 οι Έλληνες του εξωτερικού.

Όπως αναφέρεται στην κοινή απόφαση, καθορίζονται τα καταστήματα ψηφοφορίας στα οποία θα ψηφίσουν κατά τις βουλευτικές εκλογές 2023 οι Έλληνες του εξωτερικού το Σάββατο 20 Μαϊου 2023, οι Έλληνες που διαμένουν εκτός Ελληνικής Επικράτειας και έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 2 του ν. 4648/2019, καθώς και οι Έλληνες ναυτικοί, σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 4648/2019, που δεν έχουν περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Οι εκλογές στο εξωτερικό θα διεξαχθούν το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 σε περίπου 100 εκλογικά σημεία σε όλο τον κόσμο. Η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδος θα διαρκέσει από 7.00 έως 19.00 τοπική ώρα κάθε χώρας.

Ως «εκτός Επικράτειας εκλογέας» νοείται κάθε Έλληνας πολίτης που έχει ενεργό το δικαίωμα του εκλέγειν, είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους και την ημέρα της εκλογής βρίσκεται μόνιμα ή προσωρινά εκτός της Ελλάδας.

Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά κέντρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις