Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάλι στο στόχαστρο της Τουρκίας η Ελλάδα; Στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα του Ερντογάν ο... εθνικισμός

Πάλι στο στόχαστρο της Τουρκίας η Ελλάδα...

Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο

Σε νέα ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών στο Αιγαίο προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαιώνοντας ότι η διπλωματία των σεισμών δεν έχει επηρεάσει στο παραμικρό την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας και πως με την πρώτη ευκαιρία, μετά τις εκλογές, η Τουρκία είναι έτοιμη να βάλει στο τραπέζι το σύνολο των διεκδικήσεών της.

 «…Υπάρχουν νησάκια και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν είναι σαφής, μιλάω για τις συνθήκες της Λωζάνης το ’23 και των Παρισίων το ‘47, των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με σαφήνεια από τις συμφωνίες. Εμείς λέμε δικαίως ότι "είναι δικές μας". Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι "δικές μας" και τότε ξεσπάει ένταση», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.   

«Μοναδική διαφορά είναι η υφαλοκρηπίδα», είναι η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ  Ελλάδος και Τουρκίας», ανέφερετο ΥΠΕΞ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Άμυνας για τις δηλώσεις τους, με αφορμή την επέτειο για τη γενοκτονία των Αρμενίων: «Να, σήμερα πάλι, λες και είναι δική τους δουλειά να ασχολούνται, και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Άμυνας έκαναν δηλώσεις για τη λεγόμενη γενοκτονία». 

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται την ώρα που ο Ερντογάν έχει επαναφέρει τον εθνικισμό στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού του αγώνα, με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών να είναι επίσημη θέση του κόμματός του. Απόδειξη ένα προεκλογικό σπότ που εμφανίζει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέρος της Θράκης και τη Σαμοθράκη, στα χρώματα της Τουρκίας.

Από κοντά και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, γκρίζος λύκος Μπαχτσελί, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία ταυτίζει Ελλάδα και Αμερική και τις εμφανίζει ως μεγάλους εχθρούς της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα εξοπλίζεται από τις ΗΠΑ σε όλη την περιοχή, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη…», δήλωσε ο ίδιος.

Οι αναλυτές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η τουρκική επιθετικότητα θα επανέλθει μετά τις εκλογές σε όλο της εύρος, ανεξάρτητα αν νικητής θα είναι ο Ερντογάν ή ο Κιλιτσντάρογλου.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις