Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη:«Είναι ψυχολογικός βιασμός»- Η Hellenic Train επέστρεψε τα χρήματα του εισιτηρίου στους συγγενείς των επιβατών

Τέμπη:«Είναι ψυχολογικός βιασμός»- Η Hel...

Δείτε το βίντεο

Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, η Hellenic Train επέστρεψε τα χρήματα του εισιτηρίου στους επιβάτες του μοιραίου Intercity που είχαν βγάλει εισιτήριο διαδικτυακά.

Η καταβολή έγινε σε συγγενείς επιζώντων αλλά και θανόντων, καθώς το δρομολόγιο θεωρήθηκε από την εταιρεία «μη ολοκληρωμένο». Για «ψυχολογικό βιασμό» κάνουν ορισμένοι συγγενείς θυμάτων και τραυματιών.

Ο αδελφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση – που δεν έγινε – ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα, είναι για πάντα. Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, τα στοιχεία των οποίων υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Hellenic Train.

Σημειώνεται ότι στις οικογένειες των θυμάτων πρόκειται να καταβληθούν (ως προκαταβολή) 42.000 ευρώ από την εταιρεία, ενώ στους τραυματίες επιβάτες του μοιραίου τρένου θα δοθεί προκαταβολή 5.000 και 10.000 ευρώ, με το πρώτο ποσό να αφορά όσους δεν νοσηλεύονταν κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης και το δεύτερο όσους νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο ή κλινική.

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις