Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στη δήλωση E9 - Νέος κωδικός για τους φορολογούμενους

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στη δήλωση E9 - Νέος κω...

Μέχρι 12 Απριλίου, μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9

Επικαιροποιείται το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Ειδικότερα, προβλέπεται νέος κωδικός για μελλοντικά ή μη αποπερατωμένα κτίσματα ανεγειρόμενης οικοδομής, που μεταβιβάζονται από κατασκευαστή.
Μέσω του νέου κωδικού, οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώνουν την πραγματική κατάσταση των κτισμάτων αυτών την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους και να υπόκεινται στον αντίστοιχο, μειωμένο, ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τα αποπερατωμένα κτίσματα.

Ο νέος κωδικός ισχύει για δηλώσεις έτους 2023 και μετά. Οι φορολογούμενοι, που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε μη αποπερατωμένα ή μελλοντικά κτίσματα κατά την ημερομηνία αυτή, μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 μέχρι τις 12.4.2023, ώστε η αξία των κτισμάτων αυτών να υπολογισθεί ορθά για τον ΕΝΦΙΑ του 2023.

Επίσης, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, που αποκτούν την πλήρη κυριότητα ακινήτων λόγω συνένωσης της ψιλής κυριότητας με την επικαρπία, για δηλώσεις Ε9, που υποβάλλονται από τη δημοσίευση της Απόφασης και μετά, γίνεται υποχρεωτική η συμπλήρωση του ΑΦΜ του επικαρπωτή για την αναγραφή δικαιωμάτων ψιλής κυριότητας.

Για την αναβάθμιση της εφαρμογής του Ε9 σύμφωνα με τα παραπάνω, η εφαρμογή θα παραμείνει κλειστή την 24.3.2023 για τις ώρες 00:00 έως και 12:00.
Μια 4χρονη μικρή νεράιδα εύχεται να γίνει η Barbie γοργόνα
 
ΠΗΓΗ

Ειδήσεις Τώρα

Οδοντωτός: Σχολείο από την Πάρο και ΚΑΠΗ από Ανάβυσσο τα πρώτα δρομολόγια

Πάτρα: Έρευνα αγοράς για τους νονούς- Τι συμβαίνει με το «καλάθι»

Αεροδρόμιο Αράξου: Στις 4 Μαΐου η πρώτη πτήση- Για πρώτη φορά φέτος πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ- Επανέρχονται οι πτήσεις για Ιταλία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις