Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Καλάβρυτα: Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Της Παρασκευής και του Σαββάτου 25 Μαρτίου

Με κέντρο την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την 202η επέτειο απ’ την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

«Η Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα δεν είναι μόνο ο τόπος απ’ όπου ξεκίνησε η Επανάσταση του  ΄21. Είναι και κάτι σπουδαιότερο. Είναι εθνικό σύμβολο που ιστορικά προβάλλει την ταύτιση Έθνους και Ορθοδοξίας. Τη συμπόρευση τους, την διαρκή και ενεργό παρουσία και συνδρομή της Εκκλησίας μας στους εθνικούς αγώνες, τον κρίσιμο ρόλο που είχε και που εξακολουθεί να έχει ως πυλώνας στήριξης του Ελληνισμού και της κοινωνίας μας», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, ξεκινά η «Ελευθερίας Πορεία». Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας θα παραδώσει το Λάβαρο της Επανάστασης και στεφάνι δάφνης στον πρώτο δαφνοδρόμο, για να μεταφερθεί στην Πάτρα προς στέψη του Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Στην εκδήλωση συμπράττουν οι Δήμοι Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Πατρέων.

Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, με παραδοσιακές στολές και το Λάβαρο της Επανάστασης του 1821, θα παρελάσουν στην κεφαλή της μεγάλης μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα.

ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΗΡΩΟ ΤΟΥ 1821

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής Επετείου, στην Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωί, προεξαρχόντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου.

Θ’ ακολουθήσουν (ώρα 10.25 π.μ.) το Τρισάγιο κι η κατάθεση στεφάνων στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας, το μοναδικό στην Ελλάδα, η δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής και η ομιλία απ’ τον Ομότιμο Καθηγητή και Προκοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και της Κοινωνικής Ηθικής Απόστολο Νικολαΐδη.

Θ’ ακολουθήσει η αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών απ’ τον Θεατρικό Όμιλο «Πάνος Μίχος».

 

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 2.30 μ.μ., στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας θα γίνει ο τερματισμός του 45ου Ποδηλατικού «Γύρου Θυσίας» και η απονομή επάθλων στους ποδηλάτες της διαδρομής Πάτρα-Χαλανδρίτσα-Καλάβρυτα-Αγία Λαύρα, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων.

Ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων θα κλείσει την Κυριακή 23 Απριλίου, με το μνημόσυνο για τον Αγωνιστή του 1821 Δημήτριο (Αναγνώστη) Στριφτόμπολα στην Κέρτεζη, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερτεζιτών «Ο Στριφτόμπόλας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις