Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Εξαφανισμένοι" οι υπουργοί από τα παράθυρα της τηλεόρασης για την τραγωδία στα Τέμπη

"Εξαφανισμένοι" οι υπουργοί απ...

Πού έστελνε τα καρφιά ο Άδωνις Γεωργιάδης; Ποιοι υπουργοί "εξαφανίστηκαν" από τα πάνελ μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Για ποιον και γιατί χτύπησε την καμπάνα ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης δεν έβαλαν "πλάτη" στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της Τραγωδίας στα Τέμπη;

 Εξέφραζε τη δική του άποψη ή μετέφερε την πικρία του Μεγάρου Μαξίμου;

Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν σαφής. Ο ίδιος, όπως είπε παίζει ομαδικά. Και του αρέσει η ομάδα. Η οποία έχει "αρχηγό" τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως δεν βγήκαν όλοι το ίδιο μπροστά. 
Η αλήθεια είναι οτι ο ίδιος πρωτοστάτησε στην "υπεράσπιση" της κυβέρνησης. Χθες μάλιστα, δεν δίστασε να υποστηρίξει τον Κώστα Καραμανλή, μιλώντας για μία γενναία πράξη, ενώ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του στις επικείμενες εκλογές.

Δεν παρέλειψε, ωστοσο, να ρίξει το καρφί του: "Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μια παράταξη. Γιατί είναι χρήσιμο; Γιατί σε μια κρίσιμη ώρα, που τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, σε μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα. Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.Αν την κρίσιμη ώρα -μιλάω γενικά για τις ομάδες- τα δημοφιλή πρόσωπα εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για την ομάδα και μπορεί να μην τους αξίζει η δημοφιλία. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι είναι επιλογή του να αλλάξει τα πράγματα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα τουίταρε το σχετικό απόσμασμα από την εκμπομπή του ΣΚΑΪ, στην οποία βρέθηκε καλεσμένος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν κατονόμασε τους δημοφιλείς συναδέλφους του. Στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, "είδαν" πίσω από αυτήν την αποστροφή, τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, με τον Γιάννη Ραγκούση μάλιστα να το σχολιάζει στον Νίκο Χατζηνικολάου, συνομιλώντας με τον Μάκη Βορίδη.

Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος βγήκε στον… τηλεοπτικό αέρα τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας, είπε με νόημα: "Εγώ πάντως, δεν κρύφτηκα. Τι είπε ο κ. Γεωργιάδης; Νομίζω είπε το αυτονόητο. Ότι σε μία ομάδα, όταν υπάρχουν δύσκολες στιγμές, όλοι πρέπει να είναι μπροστά και να δίνουν τον αγώνα. Δεν έχει νόημα να είναι κάποιοι μπρος και κάποιοι πίσω".

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως ότι ο Πρωθυπουργός, όταν έκλεισαν οι κάμερες στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετα την τραγωδία, ζήτησε από τους υπουργούς να βγουν μπροστά και να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους.

Απαρατήρητο δεν πέρασε δε το γεγονός από πολλούς γαλάζιους ότι οι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης, ήταν από τους πρώτους υπουργούς που μπήκαν γρήγορα μπροστά στη μάχη, μαζί με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, οι οποίοι σήκωσαν μάλλον το μεγαλύτερο βάρος των δημοσιογραφικών ερωτημάτων και της αντιπολιτευτικής κριτικής.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις