Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

TripAdvisor: Δύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπη για το 2023

TripAdvisor: Δύο ελληνικές παραλίες ανάμ...

Aποθεώνει την Ελλάδα

Διανύουμε μόλις τον τρίτο μήνα της χρονιάς κι όμως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει να ανυπομονούμε να χαλαρώσουμε σε μια ξαπλώστρα, να πατήσουμε πάνω την καυτή, αφράτη άμμο και να απολαύσουμε τις χρυσές ακτίνες του ήλιου.

 Όσο εμείς δε βλέπουμε την ώρα για καλοκαιρινή απόδραση, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής μπορεί να προμηνύει πως τα ταξίδια σε παγκόσμιους προορισμούς ίσως περιοριστούν το 2023.

Ίσως ακόμα και να μην επιθυμείς να μείνεις καθιστός για πολλές ώρες κατευθυνόμενος σε μακρινούς προορισμούς, ή αν έχεις μαζί σου μεγάλη οικογένεια με παιδιά να περιοριστείς σε πλησιέστερες λύσεις.

Τις σκέψεις αυτές, έρχεται να βάλει σε σειρά το TripAdvisor, το οποίο… ψηφίζει Ευρώπη! Η δημοφιλής πλατφόρμα έχει ετοιμάσει μια άκρως καλοκαιρινή λίστα με τις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές παραλίες για τη φετινή χρονιά και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει, αφού ανάμεσά τους υπάρχουν και δύο ελληνικές!

Και η έμπνευση ξεκινά…

Οι κορυφαίες 10 Ευρωπαϊκές παραλίες για το 2023:

1. Παραλία Reynisfjara, Ισλανδία

«Μαύρη παραλία, φωτεινές αναμνήσεις», ήταν μία από τις κριτικές που ξεχώρισαν στο TripAdvisor με την παραλία αυτή να κατακτά την νικητήρια θέση λόγω της ιδιαίτερης και διαφορετικής ομορφιάς της αλλά και της σπανιότητας που την χαρακτηρίζει.

2. Praia da Falesia, Πορτογαλία

Κόκκινοι βράχοι που οδηγούν στο γαλαζοπράσινο ωκεανό και μια λευκή, αμμώδης έκταση αποτελούν τα χαρακτηριστικά που έκλεψαν την καρδιά των επισκεπτών, κατατάσσοντάς τη δεύτερη στη λίστα.

3. Spiaggia dei Conigli, Σικελία

Ως «θαύμα» χαρακτηρίστηκε η παραλία της Σικελίας με τη λευκή άμμο, τα τιρκουάζ νερά αλλά και το δροσερό αεράκι. Μάλιστα το 20λεπτο περπάτημα που πρέπει να προηγηθεί για να φτάσεις δε φαίνεται να επηρέασε τους τουρίστες, οι οποίοι ανταμείφθηκαν με την πανέμορφη εικόνα.

4. La Concha Beach, Ισπανία

Βουτιά στα κρυστάλλινα μπλε νερά τα οποία τιμούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τόσο από ξένους επισκέπτες, όσο και ντόπιους. Αν είσαι τυχερός μπορεί να ακούσεις και live μουσική κιθάρας από μουσικούς που «παντρεύουν» την τέχνη με τη φύση.

5. Playa de Muro Beach, Ισπανία

Ιδανική για όσους έχουν περάσει στην κατηγορία «οικογενειακές διακοπές». Εδώ σε περιμένουν ρηχά νερά, τα οποία ευνοούν τους μικρούς μας φίλους αλλά και τις θαλάσσιες δραστηριότητες για ακόμα περισσότερη διασκέδαση.

6. Παραλία Φαλάσαρνα, Ελλάδα

Μια εμπειρία που κάθε άνθρωπος πρέπει να ζήσει ακούει στο όνομα της ξακουστής παραλίας της Κρήτης. Αν και αρκετά δημοφιλής απολαμβάνεις το χώρο σου δίχως να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον. Το δωρεάν parking και η ύπαρξη beach bar αποτελούν σημεία, τα οποία οι κριτικές τόνισαν, με τη συγκεκριμένη παραλία να ταιριάζει απόλυτα σε ζευγάρια, οικογένειες αλλά και μεγάλες παρέες.

7. Παραλία Νησί, Κύπρος

Η παραλία της Αγίας Νάπας κερδίζει τις εντυπώσεις για τα κρυστάλλινα ρηχά νερά της, στα οποία μπορείς να περπατήσεις και να βρεθείς σε… άλλο νησί!

8. Μπάλος, Ελλάδα

Για μια ακόμη φορά συναντάμε την Κρήτη μέσα από μια παραλία που θυμίζει επίγειο παράδεισο. «Σαν να βρίσκεσαι σε άλλον πλανήτη», η ανάσα κόβεται μόλις έρθεις αντιμέτωπος με τη λιμνοθάλασσα από τη μια πλευρά και την παραλία από την άλλη.

9. Sotavento Beach, Ισπανία

Λεπτή, λευκή άμμος που χαρίζει μια αίσθηση πούδρας, η οποία σαν χάδι στέκεται πάνω σου σε συνδυασμό με την απόλυτη ησυχία και τον ελάχιστο κόσμο που φιλοξενεί. Ονειρεμένος προορισμός για όσους αναζητούν την ηρεμία μακριά από τα πλήθη.

10. Plage du Sillon, Γαλλία

Θαλάσσια sports με βασιλιά το surfing αλλά και βόλτες στην ακροθαλασσιά. Η εν λόγω παραλία της Γαλλίας κέρδισε τη 10η θέση στη λίστα με τις καλύτερες της Ευρώπης, με τους φανατικούς της να υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα καλοκαιρινό θαύμα!

Και κάπως έτσι μύρισε καλοκαίρι

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life