Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι-Αστυνομία: «Ο όχλος απ...

Πατρινό Καρναβάλι-Αστυνομία: «Ο όχλος απαιτεί ειδική διαχείριση» - Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα που θα ληφθούν για το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Δίωρη σύσκεψη προκειμένου να δοθούν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και με δεδομένη την μεγάλη επισκεψιμότητα στην Πάτρα για το τριήμερο της Αποκριάς, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Ερμού.

Ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης κάλεσε όλους τους διευθυντές, διοικητές και τομεάρχες που θα έχουν την ευθύνη για τα μέτρα τάξεως, ασφάλειας και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση εφαρμόζοντας με μεγάλη προσοχή το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στη διαχείριση του όχλου και στην προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει εκτόνωση, γι’ αυτό το λόγο προτείνει την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος από το ύψος της Κολοκοτρώνη μέχρι την Γούναρη, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση του κόσμου από την Ρήγα Φεραίου, με το κέντρο βάρους να δοθεί στην πλατεία Γεωργίου, κυρίως τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής.

Το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γνώμη» θα βρίσκεται επί ποδός το τελευταίο τριήμερο, ενώ θα ενισχυθεί με δυνάμεις από τις όμορες Διευθύνσεις της Δυτικής Ελλάδος, καθώς επίσης και με διμοιρίες από Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει πλήρης θωράκιση της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., θα υπάρχουν δυνάμεις της σε κομβικά σημεία ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση για να επέμβουν με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Όλη η πόλη θα είναι χωρισμένη σε τομείς, θα είναι συνεχείς οι περιπολίες στο κέντρο και σε περιφερειακές ζώνες, ενώ πεζή αστυνόμευση θα υπάρξει κατά μήκος των παρελάσεων και στις δύο πλευρές.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Αστυνομία στην ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των πολιτών, δίνοντας συμβουλές για αποφυγή του συνωστισμού, ενώ χρειάζεται μεγάλη επιτήρηση στα μικρά παιδιά και στο ενδεχόμενο να χαθούν από την εποπτεία των γονιών τους μέσα στον συνωστισμό.

Την ίδια ώρα, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. θα δώσει το βάρος στις προληπτικές προσαγωγές και στη διαρκή επιτήρηση στα σημεία συνωστισμού για την αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών, ενώ διαμηνύει πως σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες θα διενεργεί ελέγχους για την πάταξη του παραεμπορίου.

Το γεγονός ότι σε πεζοδρόμους και πλατείες έχουν ήδη παρατηρηθεί φαινόμενα παράνομης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από πλανόδιους μικροπωλητές πωλώντας καρναβαλικά και άλλα είδη, προβληματίζει ιδιαίτερα τις διωκτικές αρχές, ενώ προκαλεί αντιδράσεις από τους εμπόρους. Οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης καυτηριάζουν το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί «αλεξιπτωτιστές» για την τελευταία εβδομάδα της αποκορύφωσης του Καρναβαλιού με τον αθέμιτο ανταγωνισμό να είναι προ των πυλών, γι’ αυτό ζητούν στοχευμένους ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές για την τήρηση της νομιμότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr