Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα- Καρναβάλι: Έρχεται πεζοδρόμηση τη...

Πάτρα- Καρναβάλι: Έρχεται πεζοδρόμηση της Μαιζώνος- Φόβος για το στρίμωγμα στη Ρήγα Φεραίου

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς αναμένεται να καταφτάσουν στην Πάτρα χιλιάδες επισκέπτες

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Τρόπους για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Πατρινού Καρναβαλιού και πάνω απ΄ όλα η ασφάλεια των πολιτών το τελευταίο Τριήμερο της Αποκριάς αναζητούν οι αρμόδιοι φορείς της πόλης.

Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς αναμένεται να καταφτάσουν στην Πάτρα χιλιάδες επισκέπτες. Όλα δείχνουν πως στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος με σκοπό την αποσυμφόρηση της Ρήγα Φεραίου στην οποία συνήθως οι Καρναβαλιστές «στοιβάζονται» ο ένας πάνω στον άλλον.

 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάχης Χαράλαμπος Μπονάνος, «μας ενδιαφέρει το προϊόν που παρουσιάζουμαι σε όλους τους πολίτες της χώρας αλλά και έξω από αυτήν. Μας ενδιαφέρει να μη δυσφημιστεί το Καρναβάλι μας, πράγμα που σημαίνει να μη συμβούν δυστυχήματα και άτυχες καταστάσεις που θα προκαλέσουν τη δυσφορία του κόσμου. Εάν συμβεί αυτό, ο κόσμος που θα έρθει στην Πάτρα, δε θα ξαναέρθει.

Επίσης δε θέλουμε να δούμε αντικοινωνικές καταστάσεις και εστιάζουμε στο θέμα της υπαίθριας πώλησης αλκοόλ αλλά και της υπαίθριας εστίασης. Αυτά τα έχω επισημάνει και προς αυτές της κατευθύνσεις κινούμαστε».

Όπως εξηγεί ο κ. Μπονάνος, «επισήμανα ότι ο κόσμος δε μπορεί να συνωστιστεί στη Ρήγα Φεραίου, στο μοναδικό πεζόδρομο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος αυτός ο κόσμος να εκτονωθεί και αλλού. Η μόνη διέξοδος που έχουμε είναι η Μαιζώνος, επομένως πρότεινα να πεζοδρομηθεί από την Κολοκοτρώνη μέχρι τη Γούναρη Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και η σχετική απόφαση από την αστυνομική διεύθυνση, η οποία είναι υπεύθυνη για το επιχειρησιακό κομμάτι. Οι κάθετοι οδοί φυσικά θα είναι ανοιχτοί γιατί θα πρέπει να συνεχίζεται παράλληλά και η κυκλοφορία στην πόλη. Μη ξεχνάμε ότι θα υπάρχει αύξηση των αυτοκινήτων. Στόχος είναι να μη συγκεντρωθεί το πλήθος σε έναν και μόνο δρόμο. Περιμένουμε την απόφαση της αστυνομίας που θα πρέπει να ρυθμίσει  την κυκλοφορία με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που θα πρέπει να υπάρχει.

Ζήτησα και από το Δήμο να μη γίνουν όλες οι εκδηλώσεις στη Ρήγα Φεραίου αλλά να γίνουν και κάποιες στη Μαιζώνος.  Υπάρχει ταύτιση σε αυτό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr