Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γλυκά Νερά: Καταθέτει στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: Καταθέτει στο Εφετείο ο Μπάμ...

Τι θα ισχυριστεί

Ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου που θα τον κρίνουν σε δεύτερο βαθμό θα βρεθεί σήμερα ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικασμένος σε ισόβια και επιπλέον 11ετή κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και την θανάτωση του κουταβιού του θύματος, στις 11 Μαίου 2021.

Ο βαρυποινίτης πιλότος που επί σειρά ημερών εξαπατούσε τις αρχές παριστάνοντας τον επιζώντα μία “ληστείας μετά φόνου” από τρεις άγνωστους δράστες “που μιλούσαν καλά ελληνικά”, αποδείχθηκε πως είναι ο δράστης μίας από τις πιο σκληρές δολοφονίες που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη.

Σήμερα ο ισοβίτης, κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο εκπροσωπούμενος από γυναίκα συνήγορο στην οποία έδωσε πριν λίγο καιρό εντολή να τον εκπροσωπήσει στο ΜΟΕ.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση σκότωσε την 20χρονη σύζυγο του όταν εκείνη άρχισε να σκέφτεται και να συζητά την “διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης τους” έχοντας “προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας”.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως όλα έγιναν μετά από έναν καυγά κατά την διάρκεια του οποίου το θύμα έκανε μία κίνηση που ο ίδιος την εξέλαβε ως ενδεχόμενη απειλή γα την μόλις 11 μηνών , τότε, κόρη τους Λυδία. Πως βρισκόμενος σε βρασμώ ,πάνω στον έντονο διαπληκτισμό, δεν μπόρεσε να τιθασεύσει την συναισθηματική του φόρτιση και πως δεν κατάλαβε καν ότι η 20χρονη είχε ξεψυχήσει κάτω από την πίεση που της ασκούσε στο πρόσωπο με το μαξιλάρι.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος επιχείρησε να πείσει πως όλα όσα έγιναν στο σπίτι των Γλυκών Νερών, ήταν μία κακιά στιγμή, μία οδυνηρή παραφωνία στον γάμο του με την 20χρονη Βρετανή υπήκοο .

Οι δικαστές του ΜΟΔ δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς του 34χρονου , αρνούμενοι όχι μόνο να αναγνωρίσουν την εξαιρετική συνθήκη του “βρασμού” αλλά και να του αναγνωρίσουν οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Στις 16 του περασμένου Μαίου , ο συζυγοκτόνος άκουσε να του επιβάλλεται η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για την δολοφονία της Καρολάιν, καθώς και η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για την σκυλίτσα Ρόξυ. Είχε προηγηθεί η αγόρευση της Εισαγγελέως Έδρας που ήδη είχε φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον κατηγορούμενο ενόσω απολογούνταν αναφερόμενος στον έρωτα του για το θύμα.

“Βλέπατε να πεθαίνει η γυναίκα της ζωής σας, όπως λέτε και δεν κάνατε πίσω” του είχε πει η Εισαγγελέας αναφερόμενη στο εξάλεπτο που πέρασε μέχρι να καταλήξει η Καρολάιν στερημένη από αναπνοή, καθώς ο 34χρονος της πίεζε το κεφάλι με το μαξιλάρι. “ Βλέπω μια πρόθεση να τελέσετε φόνο και να την πιάσετε στον ύπνο. Για αυτό και αφήσατε κάτω το παιδί” του είχε πει για να συνεχίσει πως το γεγονός ότι εν συνεχεία τοποθέτησε το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα καταρρίπτει τα περί “θολωμένου μυαλού” αμέσως. “ Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στρεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία” είχε αναφέρει η Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η 20χρονη επί έξι λεπτά πάσχιζε να γλυτώσει από την πίεση που της ασκούσε ο κατηγορούμενος. Χτυπιόταν και προσπαθούσε να αναπνεύσει ενώ ο πιλότος πίεζε το μαξιλάρι στο κεφάλι της. “Είχε έναν αγωνιώδη ασφυκτικό θάνατο” αποφάνθηκαν οι ιατροδικαστές.

Αυτό το εξάλεπτο φαίνεται πως βάρυνε στο πρώτο δικαστήριο και σίγουρα θα εξεταστεί και στο παρόν δικαστήριο καθώς , σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές αποδεικνύει την βούληση του δράστη να σκοτώσει. “Είχε τον χρόνο να υπαναχωρήσει πλην όμως δεν λειτούργησαν οι ανασταλτικοί μηχανισμοί” αποφάνθηκε για αυτά τα μοιραία έξι λεπτά το ΜΟΔ. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε διόλου κάθε ενδεχόμενο “βρασμού” επισημαίνοντας στην απόφαση του πως “ο καυγάς” που επικαλείται ο 34χρονος είχε τελειώσει σχεδόν τρεις ώρες πριν το έγκλημα και ότι το θύμα κοιμόταν. “Το διάστημα από τον διαπληκτισμό έως το έγκλημα αποκλείει εντελώς την “αιφνίδια υπερδιέγερση του συναισθήματος” του δράστη” αποφάνθηκαν οι δικαστές.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την κατηγορία, μετά το έγκλημα σκηνοθέτησε “ληστεία” στο σπίτι προκειμένου να γλυτώσει τις συνέπειες της φρικιαστικής του πράξης. Ο ίδιος ο πιλότος υποστηρίζει ότι “έστησε το σκηνικό” μέσα στο οποίο ήταν και το να κρεμάσει στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας του σπιτιού από το λουρί του το κουταβάκι της Καρολάιν, όχι για να σωθεί ο ίδιος , αλλά για να μην στερηθεί και τον πατέρα της η κόρη του.

Σύμφωνα με την δικογραφία όλα αυτά δεν ισχύουν: Ο Αναγνωστόπουλος “επέδειξε κυνισμό και φιλαυτία..ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του” καθώς “επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του «η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της». Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαια στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του.”

Η εξήγηση για την επί 37 ημέρες υποκριτική στάση του πιλότου, ένα από τα πιο σοκαριστικά στοιχεία της υπόθεσης μετά την αγριότητα του ίδιου του εγκλήματος , στο πρώτο δικαστήριο όχι μόνο δεν έγινε δεκτή , αλλά ήταν ανάμεσα σε άλλους και ένας λόγος που κρίθηκε ομόφωνα ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν δικαιούται κανένα ελαφρυντικό .

Όπως είχε αναφέρει η Εισαγγελέας του ΜΟΔ “Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αρχικά ψευδώς το τι συνέβη μέσα στο σπίτι. Αν και από μάρτυρας άλλαξε στη συνέχεια ιδιότητα και έγινε ύποπτος, ο δράστης προσπαθούσε να επιτύχει τη συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Ο στόχος του ήταν η παραπλάνηση των διωκτικών αρχών. Κέρδισε 37 ημέρες. Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα, είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε, ενώ τους είχε δώσει χρήματα”.

Ο 34χρονος πιλότος στην πρώτη δίκη είχε απολογηθεί επί δέκα ώρες αναφερόμενος κυρίως στην αρχή της σχέσης του με την Καρολάιν, μία σχέση που περιέγραφε ως τέλεια, στον “παραμυθένιο γάμο τους” και στον απόλυτο έρωτα του με την γυναίκα της ζωής του όπως έλεγε. Λίγο πριν να απολογηθεί, μάρτυρας φίλη της μητέρας του θύματος είχε αναφέρει πως η Σούζαν Κράουτς της είπε πως ο γαμπρός της, της ζήτησε να πληρώσει το φέρετρο της κόρης της.

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τους γονείς της Καρολάιν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει θα περίμενα να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό, από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη» είχε καταλήξει στην πρόταση της η Εισαγγελέας του ΜΟΔ.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις