Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
(Συλλογή Πέτρου Ψωμά)

(Συλλογή Πέτρου Ψωμά)

Καθολική θλίψη στην Πάτρα που αποχαιρετά τον Στάθη Χρυσικόπουλο

Φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καλή περίοδο του καρναβαλιού

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Θλίψη έχει σκορπίσει από το βράδυ της Παρασκευής, η είδηση του θανάτου του εικαστικού Στάθη Χρυσικόπουλου,  που άφησε το σημάδι του στην Πάτρα μέσα από την καλλιτεχνική, την επαγγελματική και την καρναβαλική του δραστηριότητα.

 
Το facebook έχει γεμίσει από αναρτήσεις για τον Στάθης Χρυσικόπουλο  από φίλους και συνεργάτες του που τον αποχαιρετούν με τον δικό του τρόπο ο καθένας.

Και οι Φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές:

Ο Στάθης Χρυσικόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1945. Αρχικά μαθήτευσε κοντά στο ζωγράφο Σ. Σώκαρη. Στη συνέχεια μετέβη στη Φλωρεντία, όπου σπούδασε αρχιτεκτονική και ιστορία της τέχνης.

Στην Ιταλία όπου έζησε και εργάστηκε από το 1966 έως το 1975 ήρθε σε επαφή με το κίνημα της Οπτικής Ποίησης κι έκτοτε συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες του κινήματος.
Αναπτύσσει ένα πολυδιάστατο έργο στο οποίο αντανακλώνται τόσο οι ιδιότητες του εικαστικού καλλιτέχνη όσο και του αρχιτέκτονα: ζωγραφική, οπτική ποίηση, κατασκευές, οπτικοακουστικά περιβάλλοντα δημιουργούν συνθέσεις εμπνευσμένες από ελληνικούς και ρωμαϊκούς μύθους, οι οποίες εμπερικλείουν αφενός βαθιά γνώση και σεβασμό στον αρχαίο πολιτισμό κι αφετέρου μια κριτική σκέψη απέναντι στο σύγχρονο κόσμο (Μύθος, Galerie Artio 1986).

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΒΟΛΗ

Η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης προσωπικά, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου κι ενός σημαντικού συμπολίτη, του Στάθη Χρυσικόπουλου, ο οποίος άφησε μέσα από μια διαδρομή ετών, το δικό του προσωπικό στίγμα στην τοπική μας κοινωνία.

Η προσφορά του, δε, ιδιαίτερα στον χώρο του Πολιτισμού και κυρίως στο Πατρινό Καρναβάλι χαρακτηρίζεται ως πρωτοποριακή και βαρύνουσας σημασίας και άπαντες είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια τόσο για το πρόσωπο, όσο και για τις ιδέες του.

Ο Στάθης Χρυσικόπουλος περνάει δίκαια στον κόσμο των «Αθανάτων» της πόλης μας, αφήνοντας σπουδαία κληρονομιά σε όλους εμάς τους νεότερους που καλούμαστε να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε το έργο του.

Συλλυπητήρια στους οικείους του κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

 

Ειδήσεις τώρα:

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών ο Τριαντάφυλλος Θεοφανόπουλος

Σεισμός στην Τουρκία: «Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από το κρεβάτι» – Θρήνος για το ζευγάρι Ελλήνων

Πάτρα: 28χρονος έφυγε από τη ζωή, οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr