Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Δείτε τι καρναβαλικές εκδηλώσεις ...

Πάτρα: Δείτε τι καρναβαλικές εκδηλώσεις γίνονται απόψε και το σαββατοκύριακο 11 και 12/2

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει το διήμερο Φεστιβάλ Μώμος ο Πατρεύς αλλά και καρναβαλοποδηλατάδα το πρωί του Σαββάτου

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η ΚΕΔΗΠ-Κοινωφελής Επιχείρηση Καρναβάλι – Πάτρας, αναμένεται ένα έντονο καρναβαλικό τριήμερο που θα προσφέρει γερές δόσεις διασκέδασης, ανεμελιάς και απόδρασης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Το πρόγραμμα δράσεων για τις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου 2023 έχει αναλυτικά ως εξής:

Απόψε Παρασκευή 10/2

Ώρα 21.30  Ξεκινά το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» - Τιμητικό Αφιέρωμα στην Κατερίνα Λειβαδά με την παράσταση «Ντέζα Βου!...» από το Ε.Σ.Π. Ρεφενέ, στο θέατρο Πάνθεον, στη Γούναρη και Κανακάρη.

Σάββατο 11/2

-Ώρα 11.00 Bubble Parade «Ο κήπος των ευχών». Μετακινούμενη διαδραστική παράσταση με μουσική, χορό και φυσικά, εκατομμύρια bubbles (σαπουνόφουσκες) από La Petite Marguerite (Βάσια Τσώτου, Καριοφύλλης Γκροζούδης), στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας

-Ώρα 11.00 Καρναβαλοποδηλατάδα

Διαδρομή: πλατεία Υψηλών Αλωνιών, Σισίνη, Δημητρίου Γούναρη, Κορίνθου, Κιλκίς, (αριστερά), Κωνσταντινουπόλεως / Μαιζώνος και τερματισμός στο κάτω τμήμα της Πλατείας Γεωργίου Α΄.

Καρναβαλικά μεταμφιεσμένοι ποδηλάτες όλων των ηλικιών με τα στολισμένα ποδήλατά τους συνοδεία των δυο μουσικών αρμάτων του Δήμου Πατρέων, θα παρελάσουν στην πόλη μεταφέροντας χρώματα, χαρά, αισιοδοξία και καρναβαλική ατμόσφαιρα.

Παρουσιαστής: Δημήτρης Μουλίνος.

-Ώρα 11.00 Καρναβαλικό μουσικό πρόγραμμα από τον Νίκο Λέκκα (διοργάνωση: Κριτική Επιτροπή Πατρινού Καρναβαλιού 2023), στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στο ύψος της Γεροκωστοπούλου

-Ώρα 18.00 Το Μουσικό Άρμα περιοδεύει σε Ρίο-Καστελλόκαμπο

-Ώρα 20.00 «Ίλιον-Τρωικός Πόλεμος». Θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι ενηλίκων της Πολυφωνικής, στην «Dexameni project» (εσωτερικός χώρος του καφέ στο Τουριστικό του Δασυλλίου)

Ένα αθυρόστομο σατυρικό παραδοσιακό είδος θεάτρου εκ Ζακύνθου, από τις «Ζακυνθινές ομιλίες» του Νίκου Γουσέτη επί σκηνής. Ένα ξεφάντωμα αντιπολεμικό, μια παρωδία του πολέμου, σε διασκευή, σκηνοθεσία της Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

-Ώρα 20.00  15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» - Σπονδυλωτή Παράσταση «Μώμος 2023» με συμμετοχή ερασιτεχνικών θιάσων από όλη την Ελλάδα, στο θέατρο Πάνθεον.

-Ώρα 20.00  58ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού - ΧΑ(λ)ΛΙστεία 2023: «Για Party σου» και «Όχι μόνο για Party σου», στα Παλαιά Σφαγεία

Τα πληρώματα ξεδιπλώνουν τα χάλια τους επί σκηνής στο πιο αποδομημένο gala του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. Ακολουθεί το πάρτυ τους.

Κυριακή 11/2/2023

-Ώρα 11.00 Καρναβαλούπολη στο Ρίο, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Ρίου (Ζωγράφου & Κοραλίας Αντωνοπούλου)

Συμμετέχουν οι X-Saltibagos με το διαδραστικό παιχνίδι «Το χαμένο μαγικό πετράδι» και το Καλλιτεχνικό Κέντρο Ekfrasis με  «Καλωσόρισμα στην Καρναβαλούπολη» και τη θεατροπαιδαγωγική δράση «Ένας πιερότος με “fun – έλα”».

-Ώρα  12.30  58ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού «5-10-15… Φτου και βγαίνω», στην πλατεία Γεωργίου Α΄

Παιχνίδια Πλατείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr