Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μηνύματα από το 112 σε έξι περιοχές- Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μηνύματα από το 11...

Τι είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

Προειδοποιητικά μήνύματα σε κατοίκους έξι περιοχών θα σταλούν από το 112 για την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα".

Στο μεταξύ νωρίτερα επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και ο χιονιάς αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πολιτική Προστασία δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ανέφερε σε νέα ενημέρωση το μεσημέρι του Σαββάτου ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως τις επόμενες ώρες αναμένονται μηνύματα από το 112 στους κατοίκους σε: Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική. 

Στο πλαίσιο της βέλτιστης προετοιμασίας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Στην σύσκεψη, υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Σημειώνεται ότι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». 

Επίσης, αναμένεται ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων.

«Στη σύσκεψη δόθηκαν σαφείς οδηγίες» δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους πολίτες που βρίσκονται σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Αττικής.

«Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση, παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας και περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος. «Στόχος είναι η άμεση αντιμετώπιση σε οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει» σημείωσε επίσης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως Τροχαία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και στην Αττική έχουν στηθεί δέκα σταθμοί που θα συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει λόγω της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις