Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φιλιππίδης: «Με είπαν βιαστή, αληταρά, τρισάθλιο…»

Φιλιππίδης: «Με είπαν βιαστή, αληταρά, τρισάθλιο…»

Η χειμαρρώδης απολογία του

Δέκα μήνες μετά το άνοιγμα της αυλαίας της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη ο κατηγορούμενος, για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, ηθοποιός έλυσε για πρώτη φορά τη σιωπή του σε μια προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του βιαστή.

«Δεν είμαι βιαστής. Δεν είμαι διεστραμμένος, δεν είμαι ανώμαλος. Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα… » είπε έντονα φορτισμένος στην απολογία του απευθυνόμενος στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώ καθισμένος σε μια καρέκλα ξεδίπλωσε την πορεία που διένυσε μέχρι σήμερα που κάθισε «άδικα», όπως είπε, στο εδώλιο.

«Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη.Ότι έχει μείνει από αυτό…. Θα μιλήσω από την καρδιά μου…» είπε ξεκινώντας την μαραθώνια απολογία του κατά τη διάρκεια της οποίας άλλοτε ψιθύριζε , άλλοτε έκλαιγε και ανέβαζε τον τόνο της φωνής του.

«Έχω καταστραφεί»
«Δεν περίμενα να βρεθώ σε αυτή τη θέση» επαναλάμβανε διαρκώς. «Η προσωπική και η οικογενειακή ζωή μου έχει καταστραφεί. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Καταστράφηκαν και οι γύρω μου… Το σπίτι της μάνας μου το βανδάλισαν για να μην μπορώ να σταθώ πουθενά…» είπε συναισθηματικά φορτισμένος με τη σύζυγο και το γιο του να βρίσκονται και σήμερα στο κατάμεστο ακροατήριο, για να τον στηρίξουν. 

Στη χειμαρρώδη απολογία του ο κατηγορούμενος ηθοποιός είπε πως όταν έμαθε τις καταγγελίες σε βάρος του ήθελε να πεθάνει, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του ενώ απαρνήθηκε την ιδιότητα του ηθοποιού δηλώνοντας προδομένος από φίλους και συναδέλφους.

«Δεν είμαι πια ηθοποιός. Δεν είμαι σκηνοθέτης. Δεν θέλω καμιά σχέση πια με αυτό το χώρο. Ούτε ως θεατής δεν θέλω να περνάω απ’ έξω. Έχω τελειώσει εγώ με το χώρο αυτό εδώ και δύο χρόνια. Δεν με πειράζει όλο αυτό αλλά με πειράζει ότι με λένε βιαστή» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Εμένα με έβγαλαν από το θέατρο. Δεν λέω ότι δεν μου στοιχίζει. Από την καρδιά και τη μνήμη του κόσμου δεν θα με βγάλουν ποτέ. Εκεί δεν μπορούν να μπουν ό,τι απόφαση κι αν βγάλετε. Εγώ είμαι αγαπητός».

«Δεν είμαι βιαστής»
«Έχουν έρθει εδώ άνθρωποι και έχουν μιλήσει χωρίς να με ξέρουν. Με είπαν μ…κα ,με είπαν βιαστή, αληταρά, ελεεινό και τρισάθλιο… Δεν είμαι βιαστής. Δεν είχα κανένα λόγο να είμαι βιαστής» επανέλαβε προσθέτοντας:

«Είμαι χορτάτος από έρωτα. Δεν είχα κανένα λόγο και κανένα κίνητρο να κάνω τίποτα από όλα αυτά. Δεν ξέρω πώς να το πω…».

«Ποιοι είναι όλοι αυτοί που μιλάνε για εμένα χωρίς να με έχουν δει ποτέ στη ζωή τους; Άπιστος σύζυγος ήμουν. Βιαστής δεν είμαι» ανέφερε κλαίγοντας και μίλησε για τους μήνες που πέρασε στη φυλακή όπου «σταματάει το μυαλό, η ζωή σου και βλέπεις το τέλος…».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έστρεψε τα βέλη του σε βάρος εκείνων που τον καταγγέλλουν λέγοντας πως γνωρίζουν ότι λένε ψέματα και «δολοφονούν έναν άνθρωπο».

«Δεν έχουν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα. Μου τρελαίνει το μυαλό. Ζω μια τρέλα…» ανέφερε και απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε:

«Έχω πολλά μέσα στην ψυχή μου. Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να πάω σπίτι μου. Επιτρέπεται 60 χρόνων άνθρωπος να κλαίω εδώ μπροστά σας; Κάντε ότι θέλετε…».

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός θα ακούσει την Παρασκευή την αγόρευση στης Εισαγγελέως Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως προς τον αν τον θεωρεί ένοχο ή όχι για όσα του καταλογίζουν οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις