Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης της Μαρίνας

Πάτρα: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης της Μαρίνας

Εγκρίθηκε κονδύλι 800.000 ευρώ

Μέσα στο 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης της Μαρίνας στην Πάτρα. Η κυβέρνηση ενέκρινε το κονδύλι των 800.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το κύμα της κακοκαιρίας του Νοεμβρίου του 2021.

Ο δήμος της Πάτρας από την πλευρά του δείχνει ικανοποιημένος σε πρώτη φάση από τα χρήματα αυτά, αν και δεν τα θεωρεί αρκετά για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Να θυμίσουμε, ότι οι πλωτές εξέδρες έχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό καταστραφεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φιλοξενηθούν διερχόμενα σκάφη, ενώ τα υπάρχοντα με δυσκολία βρίσκονται εκεί.

Ο δήμος Πατρέων κοστολογεί στα 2 εκατομμύρια ευρώ τη συνολική ανακατασκευή της μαρίνας, που αφορά την αντικατάσταση τριών πλωτών εξεδρών μήκους 70 μ. κάθε μία, επισκευή σταθερών εξεδρών, σημειακή αποκατάσταση και ενίσχυση του κυματοθραύστη, αντικατάσταση όλων των δικτύων (ηλεκτρομηχανολογικών και ύδρευσης), αντικατάσταση των βάσεων εξυπηρέτησης σκαφών, επισκευή του χώρου συντήρησης σκαφών και γενικό καθαρισμό του πυθμένα.

Ζητάει από το υπουργείο Υποδομών τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για να γίνουν τα έργα αυτά, ενώ η τεχνική υπηρεσία κατέθεσε στην Περιφέρεια σχετικό τεχνικό δελτίο. Έτσι, αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι, η μαρίνα θα έχει διορθωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, ώστε να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει νέα σκάφη, αλλά και τα παλιά σε καλύτερες συνθήκες ελλιμενισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η αντιπολίτευση έχει επιτεθεί σφόδρα στη δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο έργο και την έχει κατηγορήσει για καθυστέρηση.

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις