Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχονται οι μωβ κάδοι στην Πάτρα με ρούχα και παπούτσια!

Φωτογραφία από το Δήμο Ελευσίνας όπου οι...

Φωτογραφία από το Δήμο Ελευσίνας όπου οι μωβ κάδοι έχουν τοποθετηθεί ήδη

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η διαχείριση των ρούχων θα γίνεται από τον φορέα με τον οποίο έχουμε κάνει τη σύμβαση ενώ ο δήμος δεν επιβαρύνεται οικονομικά.

Μωβ κάδοι στους οποίους θα καταλήγουν ρούχα και παπούτσια πρόκειται να τοποθετηθούν σε πολυσύχναστα σημεία της Πάτρας. Πρόκειται για κάτι καινούργιο στην πόλη, μία δράση προκειμένου να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται είδη ένδυσης και υπόδησης που δεν χρειάζονται οι δημότες.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, Νίκος Ασπράγκαθος, «είναι μία καινούργια δράση του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών. Μεταξύ αυτών είναι  και τα ρούχα και τα παπούτσια. Από την οικονομική επιτροπή εγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση κάδων στο Δήμο μας. Σε αυτούς οι δημότες θα μπορούν να ρίχνουν ρούχα που δεν χρειάζονται. Κάποια θα πηγαίνουν για ανακύκλωση, ενώ αυτά που είναι επαναχρησιμοποιήσιμα θα αξιοποιούνται. Η διαχείριση των ρούχων θα γίνεται από τον φορέα με τον οποίο έχουμε κάνει τη σύμβαση ενώ ο δήμος δεν επιβαρύνεται οικονομικά.

Πρόκειται για 200 κάδους που θα τοποθετηθούν σε πολυσύχναστα σημεία, σε όλο το δήμο.  Η χωροθέτηση θα περάσει και από την επιτροπή ποιότητας ζωής και στη συνέχεια θα γίνει η εγκατάσταση. Καλούμε τους δημότες να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα για την ανακύκλωση των ρούχων έτσι ώστε και να μπορούν να αξιοποιηθούν αλλά και να περιορίσουμε τις ποσότητες των απορριμμάτων που φτάνουν στο ΧΥΤΑ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις