Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λέκκας για 5 Ρίχτερ στην Εύβοια: «Περιπλέκεται το σκηνικό για το ποιος είναι ο κύριος σεισμός»

Λέκκας για 5 Ρίχτερ στην Εύβοια: «Περιπλ...

Τι επεσήμανε

«Ψυχραιμία» συνιστά καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μετά τον δυνατό σεισμό 5 Ρίχτερ στην Εύβοια το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ.Λέκκας τόνισε  πως ο σεισμός «είναι από τον ίδιο εστιακό χώρο και είναι μεγαλύτερος σεισμός με αποτέλεσμα να περιπλέκεται η κατάσταση, παρά το γεγονός ότι είχαμε να κάνουμε με αρκετά μεγάλη εκτόνωση με μετασεισμούς». Τόνισε επίσης πως «ήταν αισθητός στην Αττική, λόγω κατευθυντικότητας του ρήγματος. Θέλει αυστηρή επιτήρηση τώρα η περιοχή. Δεν έχουν γίνει ζημιές απ όσο γνωρίζω μέχρι τώρα. Έγινε ήδη ένας μετασεισμός της τάξεως των 3 βαθμών και περιμένουμε πληθώρα μετασεισμών. Δεν αποκλείεται να έχουμε και μεγαλύτερο μετασεισμό».


Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός στην Αττική αλλά και στην Κορινθία. Ο κ.Λέκκας μιλώντας και στην ΕΡΤ τόνισε πως «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν είναι ο κύριος σεισμός».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο νέος βραδινός σεισμός είναι πιο μεγάλος από τον πρωινό και αυτό «περιπλέκει το ζήτημα» και πως «η περιοχή δεν έχει να δώσει μεγάλο σεισμό» ενώ ξεκαθάρισε πως«αντέχουν τα κτίρια».


Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα δούμε μεγαλύτερα μεγέθη σεισμού στην περιοχή καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν εμφανίζεται το ρήγμα στην επιφάνεια, είναι σε βάθος, μιας και δεν έχει δώσει σημαντική δραστηριότητα τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια».

Και κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος».

«Αισθητός σε όλη την Αττική»
«Έχουμε προκαταρκτικό μέγεθος από το Εθνικό Αστεροσκοπείο 4,9 από την πρωινή εστία, Νέα Στύρα Ευβοίας. Έχουμε επίσης, προκαταρκτικό μέγεθος από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, 5,2. Ήταν αισθητός σε όλη την Αττική” λέει στο newsit.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί
Μετά τον μεγάλο σεισμό 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε μετά τις 22.00 το βράδυ στην Εύβοια σημειώνονται και νέοι μετασεισμοί. Συγκεκριμένα μέχρι αυτή την ώρα έχουν σημειωθεί 6 μετασεισμοί της τάξεως των 2,5 – 2,1 – 3,1 – 2,4 – 3 και 2,7 Ρίχτερ.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις