Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρ. Μπούρας: «Πολιτεία και πρυτανικές αρχές άφησαν τις εστίες να μοιάζουν με γκέτο»

Χρ. Μπούρας: «Πολιτεία και πρυτανικές αρ...

To Podcast του πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, συνομιλεί με τη Βασιλική Σιούτη για τις φοιτητικές εστίες, προτείνοντας τρόπους για τον εκσυγχρονισμό τους. Να ανακαινιστούν και να εκσυγχρονιστούν οι φοιτητικές εστίες ώστε να μην επικρατούν συνθήκες γκέτο ζητά από την κυβέρνηση ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο οποίος, με το προσωπικό του παράδειγμα στον έναν χρόνο που βρίσκεται στη θέση αυτή, αποδεικνύει ότι δεν αρκείται στις καταγγελίες. 

 

Οι πρυτανικές αρχές της Πάτρας «απελευθέρωσαν» 150 δωμάτια, τα οποία κρατούσαν άτομα που είχαν αποφοιτήσει ή εγκαταλείψει τις σπουδές τους και δεν εμφανίζονταν στα μαθήματα. 

 

Την ευθύνη όμως, επισημαίνει ο κ. Μπούρας, και το λέει ξεκάθαρα, την έχουν η πολιτεία και οι πρυτανικές αρχές. «Οι συνθήκες σε πολλές εστίες είναι τριτοκοσμικές. Πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν ανθρώπινες». 

 

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχουν ανακαινιστεί και αυτό κάνει τις εστίες να είναι σε κατάσταση γκέτο. Σε κατάσταση γκέτο, όμως, δεν μπορείς να εφαρμόσεις πολιτικές διαχείρισης». Όπως εξηγεί:«Υπάρχουν συμφέροντα που το εμποδίζουν αυτό».

 

«Οι πρυτάνεις δεν πρέπει να έχουν δεσμεύσεις, δεν πρέπει να φοβούνται και δεν πρέπει να βλέπουν τη θέση τους ως ένα σκαλί για να γίνουν βουλευτές και υπουργοί» είναι η δική του πρόταση ως μέρος της λύσης.

Ακούστε το podcast εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις