Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Nord Stream: Εικόνες από δορυφόρο αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής από τις διαρροές

Nord Stream: Εικόνες από δορυφόρο αποκαλ...

Η Δανία έχει εκτιμήσει ότι οι αγωγοί θα «στεγνώσουν» από αέριο μέχρι την Κυριακή

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τεράστιες ποσότητες μεθανίου που έχουν απελευθερωθεί στη Βαλτική Θάλασσα από τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Το Διεθνές Παρατηρητήριο Εκπομπών Μεθανίου των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε στο Twitter ότι ερευνητές από το Universitat Politècnica de València εκτίμησαν ότι έχει διαρρεύσει περισσότερο μεθάνιο σε σχέση με ανάλογο συμβάν που σημειώθηκε πέρυσι στον Κόλπο του Μεξικού.

Τότε, από μια εγκατάσταση πετρελαίου και αερίου είχαν απελευθερωθεί μέσα σε μόλις 17 μέρες 40.000 τόνοι μεθανίου, ποσό που ισοδυναμεί με το 3% των ετήσιων εκπομπών του Μεξικού σε έναν χρόνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, οι ερευνητές δεν έχουν υπολογίσει ακόμη το ακριβές μέγεθος των διαρροών μεθανίου από τον Nord Stream.
Σε ένα tweet ανέφεραν ότι η ακτίνα του κύκλου που σχηματίζει το αέριο που αναβλύζει, από τα 700 μέτρα πλάτος στις 26 Σεπτεμβρίου έφθασε στα 520 μέτρα πλάτος στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι εντόπισαν τέσσερις διαρροές στους δύο αγωγούς της Nord Stream. Αρκετές κυβερνήσεις ισχυρίστηκαν ότι οι διαρροές ήταν εσκεμμένες πράξεις δολιοφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει μειώσει την ποσότητα φυσικού αερίου που στέλνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Δανία έχει εκτιμήσει ότι οι αγωγοί θα «στεγνώσουν» από αέριο μέχρι την Κυριακή.

Nord Stream AG: Περιμένει επίσημη άδεια για να ξεκινήσει την εκτίμηση της ζημιάς
Η Nord Stream AG, η διαχειρίστρια εταιρεία του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την αποτίμηση της ζημιάς στον αγωγό αμέσως μόλις λάβει τις αναγκαίες, επίσημες άδειες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρόσβαση στην περιοχή μπορεί να επιτραπεί μόνο αφού σταθεροποιηθεί η πίεση στον αγωγό και σταματήσει η διαρροή αερίου.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η εκτίμηση της ζημιάς, δεν είναι δυνατόν να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των υποδομών μεταφοράς αερίου, πρόσθεσε η Nord Stream AG.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις