Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βασίλισσα Ελισάβετ: Καταβεβλημένη και με μπαστούνι με τη νέα πρωθυπουργό

Βασίλισσα Ελισάβετ: Καταβεβλημένη και με...

Ανησυχία για την υγεία της

Η βασίλισσα Ελισάβετ διόρισε νωρίτερα σήμερα (6.9.2022) τη Λιζ Τρας ως τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας και αποτελεί το 15ο άτομο που διορίζει σε αυτή τη θέση επί της μοναρχίας της. Όμως, στα 96 της χρόνια, η εικόνα της προκαλεί ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της.

Από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα, φαίνονται μαύρα στίγματα στο χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ, σημάδι του χρόνου πάνω της, ενώ κρατούσε και μπαστούνι. Άλλωστε, ήδη φέτος έχει ακυρώσει πολλές εμφανίσεις από το πρόγραμμά της και δεν συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις των 4 ημερών που γιόρταζε η Βρετανία το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, λόγω της υγείας της.

Επίσης, η συνάντηση και ο διορισμός της Λιζ Τρας έγινε στο Παλάτι του Μπαλμοράλ στη Σκωτία και όχι στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Αυτό έγινε γιατί δεν είναι εύκολο να ταξιδεύει συχνά η βασίλισσα Ελισάβετ.

Έτσι, αποτελεί άλλο ένα σημάδι ότι η βασίλισσα τροποποιεί το πρόγραμμά της, λόγω προβλημάτων υγείας. Η ίδια έχει δηλώσει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στο περπάτημά της ενώ, όπως αναφέρει η New York Times, ο κορονοϊός που κόλλησε τον περασμένο Φεβρουάριο, την έχει «εξουθενώσει».

 

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι 96 χρονών και έχει διατελέσει 75 χρόνια ως η αρχηγός του κράτους, σπάζοντας ρεκόρ ως η μακροβιότερη μονάρχης της ιστορίας. Από το Μπάκιγχαμ, πλέον, οι εμφανίσεις της σε δημόσιες εκδηλώσεις επιβεβαιώνονται την τελευταία στιγμή. Όμως, οι ακυρώσεις έχουν γίνει πιο συχνές.

 Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στο Drawing Room (σαλόνι) του Μπαλμοράλ ήταν αναμμένο και το τζάκι. Μπορεί να είναι Σεπτέμβρης αλλά στη Σκωτία η θερμοκρασία σήμερα έχει φτάσει – μόλις – τους 16 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με τη βροχή, η ατμόσφαιρα μέσα στους χώρους του παλατιού να μην είναι ιδανικές για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πηγή:newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight