Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα χρονιά 2022-2023 στο Λύκειο των Ελληνίδων

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών για 46η χρονιά ανοίγει τις πόρτες του φιλόξενου χώρου του ώστε όλοι όσοι αγαπάμε τον λαϊκό ελληνικό πολιτισμό να «σεργιανίσουμε» στα μονοπάτια του

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών για 46η χρονιά ανοίγει τις πόρτες του φιλόξενου χώρου του, ώστε όλοι όσοι αγαπάμε τον λαϊκό ελληνικό πολιτισμό να μαζευτούμε και να «σεργιανίσουμε» στα μονοπάτια του που μόνο γνώση και χαρά έχουν να προσφέρουν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι:

-Παραδοσιακοί χοροί (από όλη την Ελλάδα και τον Πόντο) για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες

-Εικαστικές τέχνες για παιδιά (από 5 ετών).

Δέσμευση  και στόχος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, από την ίδρυση του το 1976, αποτελεί η διαφύλαξη και διάδοση της ελληνικής λαϊκής παράδοσης σε όλες τις μορφές της.

Βασικός άξονας του πολύτιμου αυτού έργου είναι ο παραδοσιακός χορός. Η πολυμελής ομάδα των δασκάλων των χορευτικών τμημάτων στοχεύει όχι μόνο να διδάξει τα βήματα των χορών, αλλά και όλο τον λαογραφικό πλούτο που κρύβει καθένα από αυτά.

Το τμήμα εικαστικών τεχνών φέρνει σε επαφή τους μαθητές με έθιμα, τραγούδια, φορεσιές, αντικείμενα της παράδοσής μας και με αφορμή αυτά ταξιδεύουν στην γνώση και στον χρωματιστό κόσμο της Τέχνης.

*Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται σεμινάρια χορού, λαογραφικές συναντήσεις, εκπαιδευτικά ταξίδια, εθελοντικές δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Τέλος, οι χορευτικές ομάδες συμμετέχουν σε Εθνικά και Διεθνή Φεστιβάλ μέσω του Cioff (Διεθνής Πολιτισμική Οργάνωση- Επίσημος Εταίρος της UNESCO).

Οι Εγγραφές έχουν ξεκινήσει. 

Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στη Γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο τηλέφωνο 2610220531 (από Δευτέρα ως Παρασκευή 6 μμ-8 μμ).

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 32, ΤΚ 26223 (μεταξύ Κορίνθου και Μαιζώνος), Πάτρα.

www.lepatras.gr  /  fcb:lepatras  / instagram:lepatras.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις